NRK Meny
Normal

Eks-medlemmer vil ha The BlackSheeps-navnet

Eks-medlemmer av The Blacksheeps krever erstatning, og rettighetene til navnet «The BlackSheeps». Nå har bandets advokat mottatt stevning fra de tidligere medlemmenes advokat.

The BlackSheeps

The BlackSheeps nåværende medlemmer deltok på årets MGP.

Foto: Katrine Opdahl, NRK

Eks-medlemmer av The BlackSheeps krever erstatning. Det nåværende bandets advokat har nå mottatt stevningen fra advokaten til eks-medlemmene.

I tillegg til rettigheter til band-navnet og royalties, ønsker de erstatning for tapte inntekter.

– Det ene er jo krav om erstatning ut fra påstått økonomisk tap. I påstand er det sagt at erstatning fastsettes etter rettens skjønn, sier advokaten til dagens The Blacksheeps, Kjell Oddvar Heggvoll.

Spørsmål om erstatningssum

Dermed må retten ta stilling til om eks-medlemmene skal ha erstatning for tapte inntekter, og i tilfelle - hvor mye.

– Det må jo da være ut fra en tanke om at hans klienter har tapt inntekt, og eventuelt også tap i fremtidig inntekt fordi de ikke er med i bandet lengre, sier The BlackSheeps-advokaten, som mener kravet bygger på feil grunnlag.

– Saken har jo blitt fremstilt som om at eks-medlemmene har blitt presset ut av bandet. Vi opplever det ikke likedan. Vi mener at de har hatt tilbud om å være med, men ikke har gitt svar i forhold til spillejobber og så videre. Og da har Agnethe og Emelie fortsatt bandet.

Spørsmål om hvem som lagde sangene

Video The BlackSheeps i MGP

The BlackSheeps i MGP

I morgen skulle retten ta stilling til en midlertidig forføyning, som går ut på at de gjenværende medlemmene i bandet ikke skal få bruke bandnavnet før saken er avgjort.

Det møtet ble avlyst. I mellomtiden forbereder Agnethe og Emelie sin versjon av saken.

– De holder på å jobbe med fakta i saken, slik at jeg skal få oppdatert faktum og oppdatert forklaring. Dette på blant annet hvordan de ulike låtene har blitt til, og hvem som har stått bak skaperprosessen, for det er jo dette som er tema, sier advokaten.

– Etter at tilsvaret er inngitt så vil det vel bli avholdt et planmøte på telefon mellom dommer og prosessfullmektige, for å prøve å bli enige om fremdriftsplan og kanskje få fastsatt tidspunkt for hovedforhandling og så videre.

Advokaten til de tidligere medlemmene ønsker ikke å kommentere saken til NRK.