Jensen og Henstein
Foto: Petter Strøm / NRK

Narkosak mot to advokater

Oppsummert

To advokater fra Tromsø er, sammen med tre andre, tiltalt for å ha innført 87 kilo amfetamin til Tromsø. Vi følger rettssaken her.

 • Antatte hovedmannen er nå i Norge

  Den antatte hovedmannen i saken ble utlevert til Norge i går kveld, melder Nordlys og iTromsø. 31-åringen har vært varetektsfengslet i Spania, og har samtykket til fire ukers varetektsfengsel i Norge. Politiets teori er at den tyske statsborgeren har hatt en sentral rolle med å innføre til sammen 87 kilo amfetamin til Tromsø.

 • Fikk hjerteinfarkt i fengsel

  Fastlegen til en av de to tiltalte advokatene sa i sitt vitnemål at pasienten har fått en alvorlig hjertelidelse. Den tiltalte advokaten fikk hjerteinfarkt i fengsel, men det ble ikke oppdaget tidlig. Fastlegen sa at mannen var heldig som hadde overlevd dette. I dag har den tiltalte advokaten sterkt nedsatt hjertefunksjon.

 • Tiltalt påført psykiske plager

  En psykolog, som har behandlet en av de to tiltalte advokatene, sa i retten i dag at hun mente det vil være betenkelig å sette han i fengsel, fordi det han opplevde i varetekt har påført han alvorlige psykiske plager.

 • Innrømmer å ha solgt over 2 kilo

  Den titalte forklarer at han etter hvert får flere kilo narkotika, og at han hadde faste møter med den hovedtiltaltes fetter på en restaurant i Tromsø sentrum for å overlevere penger og å motta narkotika. Tromsømannen hevder at han totalt har fått og solgt 2,2 kilo amfetamin, og ikke 16 kilo, som tiltalten lyder på.