Nå kommer disse legendene til Tromsø

Blood, Sweat & Tears gjester Nordlysfestivalen.

Blood, Sweat & Tears

Blood, Sweat & Tears ble startet i 1967. Slik ser bandet ut i dag.

Foto: pressebilde

Det kjente jazzrockbandet Blood, Sweat & Tears kommer i februar til Tromsø og Nordlysfestivalen. Bandet, som en gang i tiden kapret grammyprisen foran «Abbey Road»-plata til The Beatles, står på scenen på The Edge 1. februar.

– Det er helt fantastisk å kunne presentere Blood, Sweat & Tears som vårt første bidrag til Nordlysfestivalen 2018. Dette er musikere i verdensklasse, som har spilt med alt og alle i alle år, skriver festivaldirektør Line Fusdahl i en pressemelding.

Blood, Sweat & Tears ble startet i New York i 1967, og er kjent for låter som «Spinning Wheel» og «You've Made Me So Very Happy». Bandet har vunnet flere grammas og har også toppet den amerikanske Billboard-lista.

Originalmedlemmene har sluttet for lengst, og siden oppstarten har mer enn 150 musikere vært innom bandet. Men at ingen av originalmedlemmene lenger står på scenen, betyr ikke noe, ifølge Bobby Colomby. Colomby var bandets originale trommeslager, og er den som i dag har rettighetene til bandnavnet, samt bestemmer over bandets musikalske retning.

– Jeg sammenligner ofte bandet med baseballens Yankees. Når du er på en Yankee-kamp kommer du ikke til å se legendene Babe Ruth, Mickey Mantle eller Lou Gehrig. Det du derimot kommer for å se er et lag med toppspillere, som opprettholder en vinnertradisjon. Og det er det publikum forventer av Blood, Sweat & Tears. Briljante musikere, sangere, sanger og arrangementer, sier Colomby.