Nå kan du speed-date deg ut av arbeidsledigheten

NAV inviterer arbeidsledige og studenter til jobbmesse i Tromsø.

Hotelldirektør på Clarion Hotel The Edge Øyvind Alapnes og NAV-leder Geir Jakobsen

Hotelldirektør på Clarion Hotell The Edge, Øyvind Alapnes og leder i NAV Tromsø Geir Jakobsen ser frem mot jobbmesse tirsdag den 14. mars.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Tirsdag 14. mars arrangeres det jobbmesse på Clarion Hotel The Edge i Tromsø.

– Det hele går ut på at arbeidsledige skal få muligheten til å vise seg frem, og kanskje knytte noen kontakter hos et firma slik at de kan få en jobb der i fremtiden. Det blir nesten som å speed-date seg igjennom potensielle arbeidsgivere, sier leder i NAV Tromsø, Geir Jakobsen.

30 firmaer kommer

Eirik Haugen

Rekrutteringsrådgiver i NAV Tromsø, Eirik Haugen mener at en jobbmesse kan hjelpe mange å få jobb.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Jakobsen sier at jobbmessa ikke er bare for arbeidsledige, og det også kan fungere som en inngang til arbeidslivet for ungdom og studenter.

– NAV Tromsø har til nå fått med seg 30 firmaer på arrangementet, men det er fortsatt plass til flere, sier Jakobsen.

Bemanningsbyråer som Manpower, Jobzone og Adecco stiller med stand. I tillegg kommer Tromsø kommune, Securitas, og Universitetssykehuset Nord-Norge

Litteraturstudent Runar Grimstad synes en jobbmesse høres spennende ut.

Litteraturstudent Runar Grimstad synes en jobbmesse høres spennende ut.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Hotelldirektør Øyvind Alapnes sier han er glad for å samarbeide med NAV.

– Kanskje finner vi noen nye ansatte der vi og, sier Alapnes.

– I dag er det rundt 700 personer i Tromsø som går på dagpenger fra NAV. Målet med en slik jobbmesse er å få ned det tallet, sier rekrutteringsrådgiver i NAV Tromsø, Eirik Haugen.

Cathrine Furuheim Bryn

Medisinstudent Cathrine Furuheim Bryn er sikker på jobb etter studiene. Men det er og alltid positivt å knytte kontakter.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Runar Grimstad studerer litteratur på Universitetet i Tromsø–Norges arktiske universitet. Han hadde ikke hørt om jobbmessa før på grunn av en travel studiehverdag.

– Jeg liker tanken bak det. Det er alltid positivt å knytte kontakter for å se mulighetene man har etter endt studie, sier student Runar Grimstad.

En student som hadde hørt om jobbmessa fra før er Cathrine Furuheim Bryn.

– Jeg studerer medisin og skal bli lege, så jeg føler jeg har gode muligheter for jobb når jeg er ferdig. Men det er alltid gunstig med kontakter uansett hva man jobber med.

– Så er du arbeidsledig, jobbskifter eller ung og vil inn i arbeidslivet så er det bare å komme innom The Edge 14. mars fra klokken ett til halv fire. Er du ingen av delene så er det bare å komme innom likevel. Det er gratis å delta, sier NAV-leder Jakobsen.