Nå går SAS-trafikken som normalt igjen

Selv om over 10.000 passasjerer ble rammet av streiken, synes SAS det var riktig og viktig å kansellere. Nå går også trafikken i nord som normalt igjen.

SAS-fly

PÅ BAKKEN: I morgentimene torsdag kunne partene bekrefte at de var kommet til enighet.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

– Vi er svært glade for å kunne si at flytrafikken er i normal drift igjen fra og med i ettermiddag. Dette gjelder også for ankomster og avganger fra flyplassene i Nord-Norge, der er vi også tilbake i normal drift.

Det sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund til NRK.

I går innstilte SAS flere enn 100 fly som skulle tatt av før klokka 14 i dag i tilfelle en opptrapping av streiken. Det endte med at flere enn 10.000 passasjerer ble rammet av innstillingene.

Til og fra Tromsø lufthavn gjaldt det åtte flyvninger.

Etterslep

Sund sier at SAS er lei seg for konsekvensene kanselleringene har gittpassasjerene, men sier at det å kansellere en rekke flyvninger var riktig og nødvendig.

Tonje Sund, pressekontakt i SAS

Pressekontakt Tonje Sund i SAS.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

– Vi har i dag fokusert på å booke om passasjerer, tatt vare på dem som har møtt opp på flyplassene rundt om i landet og gitt de informasjon. Vi har også doblet bemanningen flere steder med tanke på kø i kundeservicen, forteller hun.

Sund forteller videre at til tross for at selskapet er i normal drift, er det fortsatt etterslep noen steder der passasjerer ikke har kommet frem til destinasjonene sine.

– Vi arbeider utover ettermiddagen med ombooking av flyvninger for de det gjelder.

Spesiell situasjon

SAS har siden i morgentimene etter streiken vært nødt til å prioritere. Blant dem som ble prioritert trekker Sund frem situasjonen i Longyearbyen, hvor behandlingen til kreftsyke Jørn Dybdahl sto i fare med tanke på streiken.

– Med tanke på denne spesielle situasjonen var dette en av de første flyvningene vi prioriterte, sier Sund.

På spørsmål om hvor viktig det var å innstille torsdagens flyvninger svarer Sund at det var avgjørende.

– Siden det var reell fare for streik var det viktig at våre passasjerer kunne få muligheten til å finne alternativer, booke om eller la være å møte opp på flyplassen.