Nå er det bestemt: Det blir nytt badeland i Tromsø

Kommunestyret i Tromsø vedtok onsdag ettermiddag å gå for planene om et nytt badeland på Templarheimen.

Badeland

Slik kan utsikten fra bassenget bli.

Foto: Asplan

Uklarhetene rundt et nytt badeland i Tromsø har vært mange. Én ting er spørsmålet om kostnader. Før valget i høst var Arbeiderpartiet kritisk til forslaget om et badeland til 650 millioner kroner, som det daværende byrådet hadde bestemt seg for.

Et annet spørsmål er beliggenheten. I de opprinnelige planene skulle det nye badelandet ligge på Templarheimen. Men nylig kom byutviklingssjefen og kommunaldirektøren for byutvikling med sine anbefalinger. De mener et badeland bør ligge nærmere sentrum.

Svardal Bøe

Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe er fornøyd med vedtaket om å starte byggingen av et badeland på Templarheimen.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Onsdag skulle planene for badelandet vedtas i kommunestyret.

Med 32 mot 11 stemmer vedtok kommunestyret å starte opp arbeidet med badelandet på Templarheimen i slutten av april, til en prislapp på 690 millioner kroner.

– Smil. Dette er en gladsak. Det er uaktuelt for Høyre å starte en omkamp om plassering, sa Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe.

Også byrådsleder Kristin Røymo (Ap) var fornøyd etter avstemmingen.

– Det var riktig å bestemme oss i dag, sier hun.

Tromsøbadet

Det nye badelandet er tenkt ved siden av Tromsøhallen, på Templarheimen, cirka midt på Tromsøya.

Foto: Asplan Viak

Flere nye forslag

Under kommunestyret ble det lagt frem flere nye forslag til prosessen, blant annet å stoppe planene og heller renovere den allerede eksisterende svømmehallen på Alfheim. Et annet forslag var å legge badelandet en annen plass enn på Templarheimen.

Én av dem som stemte for forslaget om å utsette prosjektet, var Senterpartiets Sandra Borch.

– Det blir feil å ta opp saken i dag, fordi reguleringsplanen for området ikke er ferdig. Tromsø kommune bør følge vanlig kutyme om at reguleringsplanen er klar før det blir vedtatt investeringer på nesten 700 millioner kroner. Saken bør utsettes til neste kommunestyremøte, sier Borch.

SV er skeptiske til at vedtaket blir gjort før en reguleringsplan for Templarheimen er ferdig. De vil ha en utsettelse av investeringen i badelandet til reguleringsplanen er klar og vedtatt.

– Det kan bare bety to-tre måneders utsettelse. Det tåler vi, mener SVs Terje Haakstad.

– Ønskedrøm

Jarle Heitmann (Ap) sier at idrettens representanter har utredet prosjektet lenge, og de går inn for Templarheimen.

– Hvis vi ikke bygger på Templarheimen nå, er det ikke sikkert at det blir bygging av et slikt anlegg i framtida. Det er en ønskedrøm med plassering andre steder i Tromsø. Det er ikke realisme i det, sa Heitmann.

Byrådsleder Kristin Røymo er tydelig på at alle skal bli fornøyde med det nye badelandet

– Dersom det blir innsigelser på planene, må kommunestyret behandle saken. Men vi tror ikke det kommer innsigelser. Vi skal finne løsninger, sier Kristin Røymo.

Laster kart, vennligst vent...

Hvis du lurer, så skal altså badelandet ligge her!