NRK Meny
Normal

Kan endelig starte byggingen av studentboliger

Studentsamskipnaden har fått penger til å bygge 250 nye boliger i Tromsø.

Dramsvegen studentby

Slik er den nye studentbyen på Dramsvegen tenkt når den står ferdig.

Foto: AT Plan & Arkitektur

– Dette betyr at vi kan fortsette å vokse som studentby. Jo flere boliger, desto bedre, sier styreleder i Studentsamskipnaden Aleksander Helberg til NRK.

De har planlagt å bygge 1.000 nye studentboliger på Dramsvegen i Tromsø. Men de nødvendige pengene har ikke vært på plass.

I mars ga Kunnskapsdepartementet 359 millioner kroner til nye studentboliger i Norge, men pengene var bare nok til drøyt 50 boliger i Troms og Finnmark.

Dermed var det stor usikkerhet rundt boligprosjektet på Dramsvegen.

– Vi har fått penger til å starte på byggetrinn 1. Forhåpentligvis kan vi starte byggingen av 250 boliger til høsten, og de vil da stå ferdig om et drøyt år fra nå, sier Helberg.

Husbanken ble redningen

Pengene til byggingen får de gjennom Husbanken.

– Det er snakk om en mellomfinansieringsløsning. Husbanken har ved flere anledninger finansiert slike prosjekter, til vi får tilskudd fra departementet på plass, sier Helberg, som ikke ønsker å si mer om finansieringsløsningen.

– Hvordan jobber dere for å få på plass penger til de resterende 750 boligene?

– Vi jobber tett opp mot politikere for å få de nødvendige tilskuddene.

– Ingen problem å fylle

Mangelen på studentboliger i Tromsø har vært prekær de siste årene.

Administrerende direktør i Studentsamskipnaden, Hans Petter Kvaal, forteller at de foreløpig ikke har utarbeidet ventelisten for neste studieår.

– Vi har ikke fått full oversikt over alle søknadene ennå. Vi har 350 hybler og 100 leiligheter tilgjengelige nå. En del av dem skal de utenlandske studentene ha. Når folk har flyttet ut i juli vil vi ha mer kontroll, sier Kvaal, som er utålmodig på å komme i gang med byggingen av de nye studentboligene.

– Det vil ikke bli et problem å fylle dem opp, for å si det sånn.