Nå blir det økt fergekapasitet i Skjervøy

Torghatten Nord har nå gjort endringer på ferga som går til Arnøy og Laukøy i Skjervøy, slik at det blir økt kapasitet.

MF Reinøy

Ivar B. Prestbakmo forstår protestene og behovet til næringslivet spesielt, som trenger forutsigbarhet for transport til og fra fastlandet.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Fergesambandet som går mellom Storstein, Lauksundskaret og Nikkeby i Skjervøy kommune, har etter en ombygging i fjor hatt økende kapasitetsproblemer.

Våren 2014 ble kapasiteten på dekk redusert betraktelig, som blant annet gjorde at det ikke ble mulig å ta med flere enn én fullastet laksetrailer per tur.

– Det er med tilfredshet at jeg konstaterer at Torghatten Nord har gjort endringer med «MF Reinøy», slik at dekkskapasiteten øker til to vogntog og rundt åtte personbiler, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding.

Torgeir Johnsen og Ivar B. Prestbakmo

Ordfører i Skjervøy, Torgeir Johnsen og fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo var på fergetur onsdag for å se på forholdene.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Viktig skritt i riktig retning

Befolkningen i Nord-Troms har klaget og protestert til Troms fylkeskommune og Torghatten Nord i lang tid, og onsdag var fylkesråden i Skjervøy for å se på forholdene.

– Problemet med sambandet er at det er satt opp med fergemateriell som er for smått, og bemannet på en slik måte at ferga ikke kan gå effektivt på den tiden av døgnet når folk og næringslivet trenger ferga mest, sa daglig leder av Arnøy Laks, Håvard Høgstad til NRK onsdag.

Med virkning fra torsdag øker kapasiteten slik at den er nærmere det som er definert i kontrakten mellom Torghatten Nord og Troms Fylkestrafikk.

– Jeg er også glad for at Torghatten Nord har inne en søknad til sjøfartsdirektoratet hvor målsettingen er å øke kapasiteten med ytterligere 30 tonn, sier fylkesråden i pressemeldingen.

– Burde vært på plass tidligere

Prestbakmo forklarer at helt siden kapasitetsproblemene begynte å vise seg, har det vært viktig for han at man fikk til løsninger på sambandet, som ivaretar behovene til befolkning og næringsliv.

– Det som har skjedd i dag er et viktig skritt i riktig retning, og så legger jeg til grunn at det blir gjennomført ytterligere forbedringer som gjør at befolkning og næringsliv får dekket sine behov.

Han innrømmer at dette er en endring som burde vært på plass tidligere.

– Men det er som sagt gledelig at vi får en endring fra i dag av, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo.

Se TV-reportasje fra onsdag:

Økende protest over for liten ferge til Arnøy og Laukøy. Rederiet planlegger å øke tonnasjen.

Foto: Øystein Antonsen/NRK.