NRK Meny
Normal

Ikke pakk bort vinterklærne

Nå gjelder det å nyte siste rest av godværet, for til uka meldes det sludd.

Paraply i snøvær

Ikke pakk bort vinterklærne riktig enda, for nå kan vi vente oss sludd.

Foto: www.colourbox.no/ PHILIPPE Pauchet / PHOTOPQR/LA VOIX DU NORD

Om du allerede har pakket vekk vinterklærne nå som vårværet har vist seg er det bare å finne de frem igjen. Forrige ukes godvær er nemlig på hell, så nå er det bare å nyte siste rest av sol og varme.

Nå snur godværet og det kan fort bli både kaldt og vått, skal vi tro vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Meteorologisk institutt.

SJEKK VÆRET DER DU ER PÅ YR.NO

– I begynnelsen av uka kan vi vente oss en forholdsvis kjølig værtype i Troms og Finnmark. Det blir nordlig vind og spredte byger inn mot kysten, og onsdag kan det bli såpass kjølig at vi kan oppleve sludd, sier Noer.

Vindfullt på 17. mai

Selv om vi kanskje får nedbør i form av sludd uka før 17. mai, tror ikke meteorologen at vi trenger å frykte at snøen legger seg.

Og før neste helg og nasjonaldagen står for døra, skal det bli noe varmere igjen. Temperaturer på 17. mai vil ligge på mellom 6 og 10 varmegrader.

– Torsdag og fredag slår vinden sørlig igjen, så da blir det litt varmere. Men 17. mai ser ut til å bli en nokså grå dag.

Det kan nok være lurt å holde godt i stakken på 17. mai, fordi det meldes vind opp mot kuling styrke på nasjonaldagen. Paraplyen kan nok også være god å ha, i alle fall i Troms hvor det også ventes regn på 17. mai.

Finnmark slipper unna den verste nedbøren, uten at været som ventes er nevneverdig bedre utover det.

– Også der vil det nok blåse ganske kraftig, sier Noer.

Et lite håp?

Selv om det spøker for 17. mai-været er ikke alt håp ute, prognosene kan endre seg noe.

– Søndagen etter 17. mai melder vi bedre vær igjen. Det er jo håp om at det kan endre seg å komme tidligere, men akkurat nå ser det dessverre grått ut.