NRK Meny
Normal

Dro med seg Robbie Fowler til det kalde nord

Tidligere Liverpool-stjerne Robbie Fowler går under tilnavnet «Gud» av fansen. Det ble derfor stor ståhei da forfatter Ragnhild Lund Ansnes fikk han med til sine hjemtrakter i nord denne helga.

Ragnhild og Robbie

LFC-Forfatter Ragnhild Lund Ansnes tok med seg Liverpool-legende Robbie Fowler til hjembyen Alta, der de signerte bøker og møtte fans. De to har gjennom de siste årenes samarbeid også blitt gode venner.

Foto: Marte Lindi / NRK

Vi har blitt gode venner og kommer til å være venner i lang, lang tid framover. Jeg trives godt i hennes selskap og tror hun trives i mitt selskap også.

Robbie Fowler, om vennskapet med Ragnhild Lund Ansnes

– Jeg har hatt det utrolig artig på denne turen. Jeg har alltid hatt lyst å komme hit til Finnmark, og har fått litt av en tur hit. Folkene her er helt fantastisk, sier Liverpool-legende Robbie Fowler om sine dager i Finnmark denne helga.

Lørdag satt han sammen med forfatter Ragnhild Lund Ansnes for å signere bøker på en bokhandel i Alta. Mange sto i kø for å sikre seg bilde sammen med helten og en autograf.

Stolt møte med helten

Robbie Fowler

Eirik Lyng Johansen kan smile ekstra bredt etter dette møtet med Robbie Fowler i Alta.

Foto: Marte Lindi

En av de som kom ut fra butikken med et stort glis var Eirik Lyng Johansen (11). Han hadde fått signatur på telefondekselet sitt og på en signert plakat av Fowler.

– Han er jo en kul legende så det er jo litt artig å få møte en sånn person her i Alta. Nå har jeg en plakat med signaturen hans på. Den skal henge midt på rommet mitt, forteller han stolt.

En annen som også sikret seg signatur på LFC-drakta til seg og lillebroren, var Mari Ek Esjeholm (11).

– Det her var veldig gøy, og drakta skal få en hedersplass på rommet mitt. Det er jo stort å få møte han som er en av de store stjernene, smiler hun fornøyd.

Dro Fowler med til hjemtraktene

Det er forfatter Ragnhild Lund Ansnes fra Alta som har dratt med seg en av de største Liverpool-legendene på finnmarksbesøk denne helga. Fredag reiste de til Kautokeino der Fowler var tilstede på fotballskole og arrangement med den lokale fanklubben for Liverpool Football Club (LFC).

Lørdag var de på plass i Alta - Ragnhilds hjemby - der hun fikk vist han rundt.

– Hva gjorde hun for å få deg med så langt nord?

– Hun sa: «Hør her du gjør det, ellers vil jeg aldri snakke med deg igjen», hehe. Nei, jeg har kjent Ragnhild i noen få år nå. Helt siden hun startet med Liverpool-bøkene. Vi har blitt gode venner og invitasjonen har vært der om å bli med henne nordover, forteller Fowler.

Boksignerings-kø

Det var boksigneringskø for å sikre seg bøker og verdifull signatur både fra forfatter Ragnhild Lund Ansnes og Liverpool-legende Robbie Fowler i Alta.

Foto: Marte Lindi

Skryter av vennskapet med Ragnhild

Han skryter av de tre bøkene hennes om Liverpool-fotballen, og sier at det var gjennom disse bokprosjektene han ble kjent med Ragnhild først.

Etterhvert har de blitt gode venner, som trives i hverandres selskap og flirer mye i lag.

Fowler forteller om at Ragnhild kom som en fersking inn i fotballen, før hun nå har blitt en av den aller største kvinnelige Liverpool-tilhengeren i Norge, om ikke den største av alle.

– Jeg tror det hun vet om fotball, spesielt om Liverpool, er skremmende. Spesielt for en som nylig har blitt kjent med spillet, sier han og fortsetter;

– Vi har blitt gode venner og kommer til å være venner i lang, lang tid framover. Jeg trives godt i hennes selskap og tror hun trives i mitt selskap også. Vi har sett mye av Norge i lag. Nå er vi her i Ragnhilds barndomsby hvor hun vokste opp, og jeg håper hun viser meg noen flere fine steder før vi drar herfra, sier Fowler.

Ragnhild og Robbie signerer

Bøkene til Ragnhild Lund Ansnes har solgt som varmt hvetebrød, og en LFC-fan sikrer seg her signaturen til Robbie Fowler i bøkene.

Foto: Marte Lindi / NRK

Godt tatt imot av ungene

Han synes også det var stas å besøke fotballskolen i Kautokeino fredag, der han fikk møtt framtidens fotballhåp.

– Det er alltid fint for meg å komme til fotballskoler som den i Kautokeino. Jeg er aldri helt sikker på hvordan man blir mottatt, men da vi kom dit fredag, var ungenes reaksjon fantastisk.

Fowler kjenner seg igjen i ungene som er med der, ettersom han selv også begynte med fotball i ung alder.

– Det de gjør ut fra forholdene og kulturen er veldig bra. Min melding til dem er å fortsette å trene og høre på trenerne sine. Forhåpentligvis får vi etterhvert se noen norske spillere fra så langt nord, spille i de øverste ligaene også, sier han.

Ragnhild Lund Ansnes

Ragnhild Lund Ansnes har sluppet til i de indre gemakker, der få andre har kommet inn før henne. Et eksempel er dette bildet der hun ligger på gresset på Liverpools hjemmebane, Anfield. Det er også noe av dette som har gjort at mange i LFC, som Robbie Fowler har latt seg imponere av dama fra Alta.

Foto: Grethe Borsum