Drapssiktet motsatte seg varetektsfengsling

Politiet i Troms kom i dag ut med ny informasjon rundt julaften-drapet, og de siktede er fremstilt for varetektsfengsling i Nord Troms tingrett.

Nord Troms tingrett

Mannen (42) og kvinnen (38) som er siktet for drap eller medvirkning i drap på en mann i 60-årene ble fredag morgen fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett.

Foto: Petter Strøm / NRK

I en pressemelding utsendt av Troms politidistrikt i dag kommer det frem at mannen som ble funnet død i en leilighet på Tromsøya om morgenen 24. desember er 66 år gamle Asbjørn Marelius Hansen fra Nordreisa. De pårørende er varslet.

De har også bekreftet at kvinnen som er siktet for drapet er datteren til avdøde.

Det ble i dag klokken 09.00 holdt rettsmøte i Nord Troms tingrett, hvor begge de siktede ble avhørt.

Motsatte seg varetekstfengsling

– Siktede har forklart seg om det, og slik det ser ut nå virker det som et relativt avklart hendelsesforløp, sier Ken Olav Warth til NRK.

Han fortalte i dag til Nordlys at mannen, som ifølge ham har et kjæresteforhold til kvinnen som også er siktet, ikke erkjenner straffskyld for siktelsen, og har begjært seg løslatt.

– Jeg har kun siktedes versjon av hva som fant sted i boligen den natten. Hvilken rolle den medsiktede har, har han forklart seg noe om, men hennes egen forklaring er jeg ikke kjent med, sier han.

Kjenninger av politiet

Den 42 år gamle mannen ble tidligere i år erklært strafferettslig utilregnelig i tingretten. Han var tiltalt for en rekke lovbrudd, blant annet ran.

Også kvinnen, som er siktet for å ha tatt livet av sin egen far, er godt kjent av politiet.

– De tilhører et kjent rusmiljø, og sånt sett har vi vært i kontakt med dem ved flere anledninger, sier Kurt Pettersen i Troms politidistrikt.

Skal vurdere etterforskning av Troms politidistrikt.

Det var klokken 08.30 på julaften at politi og ambulanse kom til den kommunale boligen. I huset fant de en person død. Før dette hadde kvinnen gjentatte ganger ringt politiet og bedt om assistanse i å få faren sin bortvist fra huset.

Spesialenheten for politisaker skal i neste uke vurdere om de skal starte etterforskning av Troms politidistrikt for å finne ut om politiet burde ha rykket ut til huset tidligere.

Etterforskningen fortsetter

Hvordan den 60 år gamle mannen ble drept vil ikke politiet si noe om, men sier at han skal obduseres i dag.

De to siktede skal i dag inn i nye avhør, og flere naboer og vitner skal også avhøres i dag.

Politiet har tatt beslag på flere eiendeler fra boligen. Politiet skal også vurdere om de skal innhente psykiatrisk sakskyndige, for å vurdere om de to siktede i saken er strafferettslig tilregnelig.