NRK Meny
Normal

Fikk reaksjoner på at han la farmor ut på Facebook-anbud

Desperat etter å få farmor fra Nordreisa til Alta.

Asbjørn Sandøy

Både Asbjørn og farmor Torgerd får ros på Facebook etter dette innlegget.

– Hadde folk vært mer opptatt av å gi henne haik enn humoren i annonseteksten, så hadde hun kanskje allerede vært i Alta, sier Asbjørn Sandøy.

Torsdag la han ut en desperat melding i Facebook-gruppa for kjøp og salg i Alta, der han ber om «frakt for 1 stykk farmor fra Nordreisa til Alta».

Sandøy har formulert en humoristisk annonsetekst, for innlegget har blitt mye delt og kommentert, og har fått mange likere på Facebook.

Det er mora til Asbjørn, Torgerd, som befinner seg i Nordreisa. Hun bor egentlig i Molde, men etter et besøk hos broren til Asbjørn i Nordreisa, planla hun et helgebesøk til Alta før hun vendte snuten sørover igjen på søndag.

– Kan lukte noe av elde

Innlegget på Facebook er som følger:

1 stk farmor trenger frakt fra Nordreisa til Alta i morgen, fredag. Hun er forholdsvis renslig og utsondrer ikke særlig skjemmende odør, men lufting av og til anbefales, da eldre mennesker, selv de rene, kan lukte noe av elde.

Hun er lett å prate med og har et godt humør, men vær oppmerksom på at hun av og til, og helt uten forvarsel, kan bryte ut i en høyfrekvent latter som mange nok vil skvette skikkelig av, så hold begge henda på rattet for sikkerhets skyld.

Hvis det skulle være nødvendig så kan jeg framvise skriftlige referanser fra andre sjåfører hun har hatt ved tidligere turer på samme strekning. Referansene har kun fått betalt et symbolsk beløp på 1500,- kroner per referanse, så de skulle være både uhildet og sannferdige.

Lønn for farmorfrakten får du i himmelen. I tillegg betaler jeg vanlig markedspris.

Takk for oppmerksomheten, og sørg for at hun bruker setebelte!

Dyrebare timer

Asbjørn forklarer at dattera hans Isabella savner sin farmor. Det er derfor det hastet sånn.

Opprinnelig hadde Asbjørn et håp om at farmora skulle få seg haik fredag formiddag, men den eneste som har meldt seg foreløpig er en sjåfør som starter til Alta i 17-tiden.

– Det er ikke så ofte vi får se farmor. Siden hun reiser hjem allerede på søndag er hver time dyrebar, sier Asbjørn.

Avstanden mellom Nordreisa er nemlig over 200 kilometer og kjøreturen tar drøye tre timer.

Bussalternativet starter ikke før i 19-tiden fredag.

Søkte etter «kokkejævel»

Asbjørn Sandøy, som for altaværinger er mest kjent som kokk i bedriften Kokkejævel, er overrasket over all engasjementet rundt innlegget hans.

Det burde han ikke være. For da han som kjøkkensjef i restauranten Alfa Omega søkte etter «kokkejævel» i 2007 skapte annonsen mange reaksjoner.

Klarer du å skaffe Torgerd haik til Alta før klokken 17 er telefonnummeret: 41226465.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Nordreisa-Alta» i nytt vindu