Idretten kan glede seg over en stor ekstrapott fra regjeringa

Regjeringa vil bevilge 48,1 millioner kroner ekstra for å sikre full momskompensasjon for idrettslag som bygger idrettsanlegg.

 Rustahøgda idrettshall.

Idretten gleder seg over at regjeringa vil gi full momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg. Her fra Rustahøgda idrettshall.

Foto: Arild Moe/NRK

Det ble klart fredag. Tilleggsbevilgningen fra regjeringa innebærer at alle norske idrettslag som søkte om momskompensasjon i 2015, får innvilget søknadsbeløpene sine.

– Dette vil ha stor betydning for idrettslag og foreninger over hele landet, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

Louise Konst Backe, informasjonskonsulent i Troms Idrettskrets, sier at kretsen er svært fornøyd med forslaget.

– Det betyr at blant annet Bardufoss storhall får tildelt drøyt tre millioner kroner som de tidligere lå an til å miste, sier hun.

– Avgjørende for aktivitet i lokalsamfunnene

Andre store vinnere i denne saken er idrettslag som Blåmann IL i Tromsø og Brøstadbotn IL i Dyrøy.

Totalt kan 19 idrettsanlegg i Troms nyte godt av tilleggsbevilgninga fra regjeringa. Hvis ikke regjeringa hadde bevilget disse pengene, ville Bardufoss OIF, Storsteinnes IL, Blåmann IL, Brøstadbotn IL, og Lavangen IF til sammen tapt 5,5 millioner kroner på bygging av idrettsanlegg i år.

– Idrettsanlegg er avgjørende for å kunne skape aktivitet i lokalsamfunnene i Norge. Lokale idrettslag og foreninger bidrar i stor grad til bygging av anlegg. For regjeringa er det viktig å skape gode rammebetingelser for lagene og foreningene som påtar seg slike anleggsinvesteringer, sier Widvey.

407 søkere

I landet som helhet har 407 idrettslag nå fått godkjent søknadene om refusjon for momskostnadene sine.

Det innebærer at Lotteri- og stiftelsestilsynet i år har utbetalt 123,8 millioner kroner i kompensasjon.