NRK Meny
Normal

Mistet foten i arbeidsulykke: – Som å høre en vedkubbe bli kløyvd i to

Steffen André Rædergård satser på å komme tilbake i jobben som fisker, etter at han mistet foten da han skulle fortøyde båten onsdag.

Arbeidsulykke

Ulykken der Steffen Andre Rædergård mistet foten skjedde på fiskefartøyet 'Mjosund' onsdag ettermiddag.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Politiet, ambulansepersonell og brannvesenet rykket onsdag ettermiddag ut til en arbeidsulykke på Fridtjof Nansen plass i Tromsø.

26 år gamle Steffen André Rædergård skulle fortøye fiskebåten «Mjosund», da foten viklet seg fast i tauet.

– Jeg hoppet i land og satte fast enden på tauet, som gikk på tvers av båten. Den gled fremover, og på enden var det en løkke som tok tak i foten og klemte den mellom to pullerter, forteller fiskeren som opprinnelig er fra Bjugn til Adressa.

Det endte med at foten ble revet tvers av.

– Det skjedde i løpet av brøkdelen av et sekund. Jeg rakk ikke å reagere, og hørte en lyd som at vedkubbe ble kløyvd i to, sier Rædergård til avisen.

Da han ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge var han fortsatt ved bevissthet. Den unge fiskeren håpet at foten kunne reddes, men det var umulig.

26-åringen håper å kunne jobbe som fisker igjen. Han er forberedt på at han skal gjennom en lang rekonvalesenstid for å lære seg å gå med protese, men sier til Adressa at han er overbevist på å klare det.

Jørgen Alqhuist, innsatsleder ved Troms politidistrikt, forteller hva som skjedde da en 26 år gammel fisker mistet foten.

Jørgen Alqhuist, innsatsleder ved Troms politidistrikt, forteller hva som skjedde da en 26 år gammel fisker mistet foten.