Mintes Nikoline

Omkom i skredulykken i Longyearbyen.

Svalbard Kirke
Foto: Rune Nordgård Andreassen

En fullsatt Svalbard Kirke mintes lørdag to år gamle Nikoline Røkenes. Den lille jenta var en av to personer som mistet livet i skredulykken lørdag 19. desember.

Etter nær to timer under snøen ble jenta gravd fram, men livet stod ikke til å redde. Dagen etter døde hun på sykehuset i Tromsø.

– I dag var det bare vondt, forteller Sysselmann Kjerstin Askholt, som på vegne av regjeringen overbrakte hilsner til familien.

– Jeg håper familien følte en vegg av varm støtte fra lokalsamfunnet under minnestunden. Det er en familie som har beholdt et barn og mistet et. I dag var det først og fremst sorgen som tok oss, sier Askholt til NRK.

Longyearbyen er fortsatt sterkt preget av snøskredet som tok to menneskeliv i midten av desember. Tidligere i uka var Dronning Sonja i Longyearbyen for å besøke de som ble begravd i snømassene, men som kom fra det med livet i behold.

Samtidig er opprydningsarbeidet i gang. Det er også diskusjonen om hvor i Longyearbyen folk skal bo i fremtiden. Det kan ta lang tid før Longyearbyen er tilbake til normalen, tror Sysselmannen.

– Det er mange ulike følelser i Longyearbyen for tiden. Skolen har begynt og folk har kommet tilbake fra ferie. Noen har begynt å ta hverdagen tilbake, for andre vil det ta lengre tid. Sånn må det være, tror jeg, sier Kjerstin Askholt.