NRK Meny
Normal

Minnekonsert på Riddu Riddu

Riddu i sorg. Publikum får hjelp til å komme seg fra området.

Ragnhild Dalheim Eriksen - Riddu avlyser det planlagte programmet

– Denne hendelsen er så grusom at det ikke finnes rom for noen 20-årsfeiring, sier festivalsjef Ragnhild Dalheim Eriksen.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / Nrk

Riddu Riddu-festivalen avlyser det oppsatte programmet.

For å vise sin medfølelse med tragedien på Utøya og i Oslo vil det bli arrangert minnekonsert på Riddu-sletta klokka 18 i dag.

– Riddu er i sorg over den nasjonale katastrofen. Vi avlyser alt ordinært program og lager en minnekonsert, sier festivalsjef Ragnhild Dalheim Eriksen.

Busser folk hjem

Like etter konserten vil det komme busser til Riddu-området, slik at de som ønsker og har behov for å forlate festivalen kan komme seg hjem.

– Hvis de har lyst til å bli, får de bli. All infrastruktur blir stående, sier festivallederen.

Kåfjord kommunes kriseteam er etablert på Riddu-sletta, og festivalen lager informasjonsposter slik at alle skal få tilgang på den informasjonen de trenger.

– Dette er så forferdelig at man ikke kan fatte det. Nå handler det om at alle tar vare på hverandre. Vi skal gjøre det vi kan for at de menneskene som oppholder seg på festivalområdet tar vare på hverandre. Vi sender selvfølgelig våre tanker og bønner til alle som er berørt av denne forferdelige tragedien.

– Dette er knalltøft for Riddu

Alle artister som er til stede på Riddu er invitert til å bidra under minnekonserten.

– Vi har invitert de som har lyst til å vise sin respekt gjennom musikk. Vi føler at det kan bli en verdig og fin markering, sier en sorgtung festivalsjef.

Dalheim Eriksen henviste til ordene Kåfjord-ordfører brukte fra scenen i går kveld.

– Samfunnet må gå videre, sa han. Men samtidig er denne hendelsen så grusom at det ikke er rom for noe 20-års feiring.

Hele Riddu er preget av den tragiske hendelsen i Oslo. Og Ragnhild Dalheim Eriksen ber alle støtte hverandre.

– Dette er knalltøft for Riddu, for staben, for frivillige og for våre venner. Vi kommer til å åpne dørene her, og ha, fri inngang for alle som vil komme og høre konserten i kveld. Det kommer til å bli en rolig og fin minnemarkering hvor vi kan samle oss rundt musikk.