NRK Meny
Normal

Topplederne tok ut millionbonuser tross millionunderskudd

Topplederne i Sydvaranger Gruve fikk utbetalt bonuser på 6,3 millioner kroner. Samtidig står selskapet med et underskudd i 2013 på over 10 milloner kroner.

Sydvaranger gruver

De tillitsvalgte reagerer kraftig på at topplederne i Sydvaranger Gruve har tatt ut bonuser på 6,3 millioner kroner i fjor.

Foto: Arnstein Jensen / NRK

De tillitsvalgte i Sydvaranger Gruve reagerer kraftig på topplederne i selskapets bonusfest, etter at selskapet gikk med 10,1 millioner kroner i underskudd. Det skriver Finnmarken.

Hovedtillitsvalgt Henning Bråten vil nå ta opp saken i møter i bedriftsutvalget, der tillitsvalgte møter selskapets ledelse.

– Jeg kan ikke helt se at disse bonustallene stemmer overens med de tallene som blir presentert for oss i forskjellige lønnsforhandlinger. Uavhengig av hvordan bonusene blir regnet ut, og på hvilket grunnlag, er bonuser på seks millioner kroner mye penger til så få mennesker, sier Bråten til Finnmarken.

Video Ja til utslipp Sydvaranger Gruve

Sydvaranger Gruve.

Foto: NRK

Årsrapporten for 2013 fra morselskapet til Sydvaranger Gruve, Northern Iron Limited, ble offentliggjort denne uka.

I tillegg til det dårlige årsresultatet for selskapet, viser årsrapporten samtidig at seks ansatte i toppledelsen fikk utbetalt bonuser på 6,3 millioner kroner. De fikk i tillegg utbetalt ordinær lønn på 11,1 millioner kroner, samt andre ytelser og godtgjørelser på 1,4 millioner kroner.

Dette kommer etter at gruveselskapet har hatt et svært tungt år i 2013.

Utviklingsdirektør Harald Martinsen i Sydvaranger Gruve ønsket ikke å uttale seg om saken til avisa, og det lyktes dem ikke å få styreleder Peter R. Bilbe i Norther Iron Limited i tale.