NRK Meny
Normal

Milliardoverskudd: – Et godt resultat gir mer penger til Nord-Norge

SpareBank1 Nord-Norge har et overskudd på 1,2 milliarder kroner før skatt i tredje kvartal.

Rødbanken Sparebank 1 Nord-Norge

Sparebank1 Nord-Norge kan vise til gode resultater.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Det går så det suser for Sparebank1 Nord-Norge.

– Resultatet betyr mye for Nord-Norge, siden et godt resultat gir mer penger til landsdelen, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i en pressemelding.

SpareBank 1 Nord-Norge eies av det nordnorske samfunnet med 54 prosent, mens 46 prosent er børsnotert.

– Mer enn 80 prosent av overskuddet konsernet genererer blir igjen i Nord-Norge. Mye gis tilbake til landsdelen gjennom samfunnsutbytte. Siden 2006 har nær én milliard kroner blitt delt ut som tilskudd til kultur, idrett og kompetansebyggende formål. Slik bidrar vi direkte til å bygge Nord-Norge, sier Janson.

Bransjen endrer seg

Jan-Frode Janson

Konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

SpareBank 1 Nord-Norge sier finansbransjen er inne i en periode med store endringer, med både økt digitalisering og endret kundeadferd. I mars i år ble det kjent at banken legger ned 21 bankfilialer i Nord-Norge. Banken har nå 38 kontorer i landsdelen.

– Vi ser også at nye aktører kommer inn og spesialiserer seg på deler av vår tradisjonelle verdikjede. Dette er utfordrende for oss. Men et godt resultat gir oss nødvendig kraft til å møte både endret kundeadferd og ny konkurranse, sier Janson.

SNN tilbyr sluttpakke til 900 - håper 100 takker ja

Fokuserer på Nord-Norge

Banken begrunner de gode tallene med en enkel og tydelig strategi, der konsernet konsentrerer seg om kjernedrift og Nord-Norge. Tiltak for å forbedre lønnsomheten har også hatt ønsket effekt, og det har vært betydelig vekst i både privat- og bedriftsmarkedet.

– Trenden fra første halvår fortsetter og vi får stadig flere nordnorske kunder. Det er et bevis på at vi gjør mye rett. Vi skal fortsette å jobbe hardt for å bevise at det lønner seg å velge nordnorsk, sier konsernsjefen.