NRK Meny
Normal

Milliarder skal brukes på ny fløy ved UNN

Kontrakten for den nye A-fløya ved UNN er underskrevet. Pris: 1,6 milliarder kroner.

Nye A-fløya

Slik skal den nye A-fløya se ut, når den står ferdig i 2018.

Foto: UNN

Onsdag ble det vedtatt, Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) får ny A-fløy.

– Dette er en merkedag. Prosessen har pågått siden 2009, og nå er vi endelig klare, sier utbyggingssjef Tor Arne Hanssen ved UNN.

Bygget, som blir på 22.000 kvadratmeter, skal stå ferdig innen utgangen av 2018. Formålet med byggingen er å styrke regionale funksjoner og øke kapasiteten innen intensivbehandling, kreftdiagnostikk og avansert kreftkirurgi, og spesialisert rehabilitering.

Kontrakt

UNN-direktør Tor Ingebrigtsen og Ronny Bøckmann, avdelingsleder Consto signerte kontrakten onsdag.

Foto: Jan Fredrik Frantzen / UNN

Lang prosess

Allerede tidlig på 2000-tallet innså daværende ledelse at kapasiteten ved UNN var for liten.

– Med byggingen av ny A-fløy får vi plass nok til å drive som et regionsykehus med et godt tilbud for pasienter fra hele landsdelen frem til 2030. Dette har vært viktig for oss å få på plass, sier Administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen.

Lokal entreprenør

UNN Consto

Fra venstre Anders Øverli (Consto), Jens Solvang (Consto), Pål Høylie (prosjektleder UNN), Atle Berg Olsen (Consto), Tor Arne Hanssen (utbyggingssjef UNN), Tor-Arne Haug fra Helse Nord, UNN-direktør Tor Ingebrigtsen og Ronny Bøckmann (avdelingsleder i Consto)

Foto: Jan Fredrik Frantzen / UNN

Byggfirmaet Consto, som har bygget det nye pasienthotellet, vant anbudsrunden også for dette byggeprosjektet.

– Vi takker for tilliten, og som lokalt firma er det hyggelig å vinne dette anbudet, sier avdelingsleder for Consto i Troms og Finnmark, Ronny Bøckmann.

Under byggingen vil enkelte av virksomhetene ved UNN flyttes ut i midlertidige bygg. Det vil også bli behov for å benytte alternative innganger i perioder, og gjesteparkeringen vil bli flyttet.