Midnattssol preger hele landsdelen

Se de vakre værbildene våre lesere har delt med oss. Og slik blir været denne helgen.

Midnattssolen er tilbake, og gir oss vakre fargeopplevelser på himmelen. De lyse fine sommernettene gir unike muligheter til å få et helt magisk øyeblikk fanget av kamera, enten du er ved sjøen, fjellet eller hjemme.

Flere av våre lesere og lyttere har brukt emneknaggen #nrktroms og #nrkfinnmark på Instagram, og vi ønsker å dele noen av disse øyeblikkene med dere.

Har du ikke Instagram? Da kan du laste opp bilder fra datamaskinen din her:

Laster innhold, vennligst vent..

Både nedbør og sol

I enkelte deler av landsdelen vår vil solen titte fram og gi god varme denne helgen, men først vil det sannsynligvis bli litt overskyet og lett bris.

Et nedbørområde var fredag på vei opp gjennom Midt-Norge. Lørdag når det Troms og Finnmark – og i bakkant av regnværet blir været lettere. Kanskje kan tromsværinger få sol og 15 varmegrader på lørdag, melder yr.no.

Temperatur uke 24

Blå farge viser kjøligere enn normalen. Rød farge viser varmere enn normalen. Bildet viser hvordan det trolig vil bli i uke 24.

Foto: EC

Torsdag ble det målt hele 16 plussgrader i Finnmark. Det var dessverre bare forbigående, opplyser Ola Mellem, meteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge. De neste dagene blir det kjølig, også i Finnmark.

Temperatur uke 25

Det røde på kartet viser varme temperaturer for uke 25 i Nord-Norge.

Foto: EC

Men sommeren kan komme

Månedsvarselet (enda mer usikkert enn de vanlige varslene) viser at Nord-Norge om noen uker kan komme til å overta det varme været.

Prognoser for uke 24, som går fra 8. til 14. juni, viser at det kan bli høye temperaturer i hele landet.
Prognoser for uke 25, som går fra 15. til 21. juni, viser at det kan bli spesielt høye temperaturer i nord.