NRK Meny
Normal

Meteorologen:– Finn fram solkremen og nyt vårværet

Det skal bli strålende sol og plussgrader i både Troms og Finnmark stort sett hele helga.

Sol over Tamokdalen

Så langt denne lørdagen har det vært rene påskestemningen i Troms og Finnmark. Her fra Tamkodalen i Troms (arkvibilde).

Foto: Linn Karen Skjold

Hvis du ikke rakk å bygge opp noen brunfarge i påsken, ikke fortvil. Det blir gode muligheter for det i helga. Værmessig har lørdagen startet svært bra i landets to nordligste fylker.

– Det blir sol og to- til sju plussgrader i Troms og Finnmark stort sett hele helga, så det er bare å komme seg ut og nyte vårværet. Men husk å beskytte huden med solkrem, i tillegg er det nok fortsatt lurt å sjekke skredvarselet, sier Hanne Sigrun Byhring, statsmeteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, til NRK.no.

Nå viser imidlertid skredvarslingstjenesten varsom.no at det er liten snøskredfare i Troms og Finnmark. På Nordenskiöld Land på Svalbard er faren for snøskred moderat – faregrad 2.

Gode prognoser for neste uke

I tillegg til blå himmel er det også forholdsvis vindstille i Troms og Finnmark i dag.

– Det er stort sett sørlig og sørøstlig vind i Troms, men til kvelden kan det bli liten kuling på kysten enkelte steder. Kysten av Øst-Finnmark får noen snøbyger i kveld. Sett bort fra det kommer været til å være veldig fint i begge fylkene resten av dagen. Morgendagen ser veldig lik ut, men da blir det litt mer vindfullt i Troms og Vest-Finnmark. Det kan også bli litt kjøligere i Øst-Finnmark, sier hun.

Statsmeteorologen har godord også om værvarselet for de neste ti dagene.

– De neste dagene blir været forholdsvis fint i Troms, men det kan bli utrygt for regn i slutten av uka. Det ser ikke så verst ut i Finnmark heller.

Fint vær i Tromsø

Gaute Edvardsen og Shetland Sheepdogen Kimo var ute og nøt været på Sør-Tromsøya lørdag. Naboen deres Sigurd Skjelmo har sendt oss dette bildet.

Foto: Sigurd Skjelmo

Lunefull måned

Selv om været har vist seg fra sin beste side i landets nordligste fylker den siste tida, er Byhring forsiktig med å si at våren har kommet for fullt.

– De som har bodd i Nord-Norge en stund vet at april er lunefull – vinteren kan plutselig kan komme tilbake, sier hun og ler.

– Men det er lov å håpe at den er her for fullt.

Byhring kan i alle fall si for sikkert at det er unormalt lite snø for tiden, i alle fall i Troms.

– I morges målte jeg 49 centimeter i Tromsø. Det er ganske langt under snittet for årene 1921 til 29011.