Meteorologen: – Det blir knallvær i helga

Det blir både sol, blå himmel og temperaturer som gir deg roser i kinnene.

Tromsø værbilde

Værvarselet for helga tyder på at det blir kaldt og klart i Tromsø.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– Det ser ut som om det blir veldig mye fint vær i helga i Troms og det passer bra å si at det blir både klart og kaldt. I Tromsø vil temperaturene fortsatt ligge på minus 5-7, mens vi kommer ned i -10 grader på innlandet. Temperaturmessig blir det dermed ganske likt det vi har nå, sier statsmeteorolog Gunnar Noer til NRK.

Snøen lar foreløpig vente på seg her i nord, mens folk på Sør- og Østlandet nå forbereder seg på snøkaos med en forventet snømengde på 80 centimeter.

Sol og vind lørdag

Men det holder det seg fortsatt kaldt også i vår region. Fredag klokken 12 ble det målt -13,4 grader i Kilpis. Meteorologen varsler om en del vind lørdag.

– Det blir sørøstlig bris, og i noen av fjordene hvor vinden tar kan det bli litt surt. Men ellers er det veldig mye fint vær. Det blir sol og klar, blå himmel.

Værmelding for helga.

Oppfordrer til søndagstur

Men i Troms ser det ut til at vinden løyer søndag.

– Det blir mindre vind, det blir stort sett skiftende bris mellom sør og øst. Det blir veldig mye fint vær, og om man planlegger å dra ut på tur, så er søndagen absolutt best. Lørdag er det også fint vær, men da kan det være litt vind utsatte steder, sier statsmeteorolog Gunnar Noer.

Mye nedbør på Svalbard

Lørdag kveld vil det blåse sørvestlig liten og stiv kuling utsatte steder på Nordenskiöld Land på Spitsbergen, samt snøbyger i nordlige deler. Det blir også snøbyger i vest søndag, og sørvestlig liten kuling.

Statsmeteorologen kan også melde om kaldvær på Svalbard i noen dager til.

– Det vil ligge på minus -1 til -4 på dagtid frem til søndag, men da går det over til plussgrader. Det vil gi mye nedbør mandag, sier Gunnar Noer.

Skal du tilbringe tid utendørs? Send oss dine bilder!

Del bildene med oss slik mange andre gjør ved å bruke emneknaggen #NRKTroms på Instagram.

Laster innhold, vennligst vent..