Meteorologen er ikke i tvil – det er bare å komme seg ut!

Pass på så du ikke bleker kvikklunsjen i påsken. Det meldes nemlig strålende sol.

Vintervær

KNALLVÆR: Påsken 2017 vil bli husket for godt vær i Nord-Norge, skal man tro MET.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Om du velger å sitte inne i påsken, er det i alle fall ikke været du skal skylde på.

Statsmeteorolog Ola Mellem sier at han ikke er overrasket over at mange er opptatt av været nå i påskeuka. Han liker å komme med gode værnyheter, og nå lover det særdeles godt for Troms:

– Det blir stort sett bris ifra øst, og det betyr at det blir mye bra vær men at det også kan komme litt snø i grensetraktene, sier Mellem.

Sol, sol og sol

Fra og med i kveld og i morgen kan vinden komme opp i liten kuling på de utsatte stedene, men det ser ut som at det minker igjen i morgen kveld.

– Langfredag og påskeaften blir det også noe skyet i grensetraktene og kanskje litt snø. Ellers blir det østlig bris og mye pent vær, forteller Mellem.

– Første og andre påskedag ser det ut til å komme et svakt høytrykk inn over land. Da blir det stort sett pent vær i hele fylket. Det er mulig det kan komme noen snøbyger nord på kysten siden vinden kanskje dreier litt mer nordøstlig.

Det blir forholdsvis kjølig med noen plussgrader på dagen og minusgrader om natten og på morgenen.

Meterologisk institutt, Tromsø

På JOBB: Ola Mellem (i midten bak) og andre meteorologer tar ikke påskeferie. – Det blir jobb på meg, forteller han.

Foto: Meterologisk institutt

Spitsbergen: litt skyet

På Spitsbergen blåser det en sørøstlig liten kuling lengst sør. Mens det lengre nord er roligere vind og stort sett pent vær.

– I morgen kveld kan det komme enkelte snøbyger lengst nord, men ellers så blir det stort sett pent vær. Gjennom resten av påsken ser det ut til å bli nordøst eller nordlig bris, og det kan komme opp i en liten kuling i nord. Det blir for det meste opphold og mye pent og forholdsvis kaldt vær der oppe, forteller Mellem.