NRK Meny
Normal

Mener Tromsø kommer dårligst ut i studentboligstøtte

Studentparlamentet i Tromsø ber Kunnskapsdepartementet gjøre mer for å løse boligkrisen for studentene, de mener Tromsø kommer dårligst ut.

studentsamskipnaden i tromsø

Rett før skolestart er det mange som mangler bolig i Tromsø. Studentparlamentet mener Tromsø kommer dårligst ut i fordelingene.

Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

– Vi har de siste fjorten årene bare fått to prosent av de totale fordelingene, og vi har et stort etterslep på vedlikehold. Vi trenger flere studentboliger, det er ikke godt nok når to tusen studenter står i kø på samskipnaden hvert eneste semester, sier leder i Studentparlamentet Daniel Hermansen.

Studentparlamentet mener Tromsø kommer dårligst ut når det gjelder penger til bygging av studentboliger. Nå har Studentparlamentet sendt et brev til Kunnskapsdepartementet der de ber om at Tromsø blir prioritert.

– Skal du ha kunnskaps-Norge så må du og ha de utdannede, og har de ingen steder å bo så kommer du ingen vei, sier Hermansen.

Kommer ikke til å gi seg

Studentparlamentet har tall på at Tromsø, gjennom de siste fjorten årene kun har fått 2 prosent av tildelingene til studentboliger i perioden.

Til sammenligning har Oslo fått 28 prosent, Bergen 13 prosent, Trondheim 11 prosent og Bodø og Narvik 6 prosent. Daniel Hermansen mener det er viktig å ikke gi seg

– Det er hakk i plata, vi sier hele tiden «studentboliger, studentboliger, studentboliger», og «Tromsø, Tromsø, Tromsø». Det er ingen annen måte å gjøre det på, vi må mase, ellers blir vi ikke hørt, og blir vi ikke hørt så får vi ingenting, sier Hermansen.

Planlegger flere boliger

Da NRK kontaktet kunnskapsdepartementet hadde de ennå ikke mottatt brevet, men politisk rådgiver Magnus Thue sier generelt grunnlag at regjeringen har planlagt å bygge flere studentboliger.

De har gitt tilsagn om tilskudd til om lag 1260 studentboliger, inkludert flere i Tromsø.