NRK Meny
Normal

Måtte gå hjem tidlig: – En lettvint løsning å streike

Ikke alle var like begeistret for streiken i dag. Katrine Thomassen mener man bør kunne komme til enighet på andre måter.

Cathrine Thomassen måtte hente tidlig i barnehage

Cathrine Thomassen henter Maya (4år) og Christian (1år) tidlig da Breidablikk barnehage stengte 14.00. Hun skulle gjerne jobbet full dag.

Foto: Anita Føleide / NRK

– Jeg måtte gå hjem tidlig, tapt lønn og kundene var ikke så glad da jeg måtte avslutte dagen tidlig. Men ungene er glad for å komme tidligere hjem, sier CathrineThomassen som måtte stenge tidlig for å hente i barnehagen da den stengte klokken to. Hun er ikke veldig begeistret for streiken

– Det er en lettvint løsning å streike, vi er jo i 2015 kan vi ikke finne andre måter å bli enig på, spør hun.

Inntrykk av at vi har støtte

Men de ansatte i Breidablikk barnehage tror de fleste hadde forståelse for at hele barnehagen stengte.

Barnehageansatte føler de har støtte for streik

June Løknes-Linløkken og Hege Knutsen i Breidablikk barnehage syns det var viktig å delta i streiken, og føler at de fleste støttet dette.

Foto: Anita Føleide / NRK

– Inntrykket vårt er at foreldrene syns det er greit. Jeg har ikke opplevd at noen har vært kritisk, og veldig negativ til at vi stenger, sier Hege Knutsen som streiker fordi hun tror regjeringens forslag vil slå negativt ut for de unge som skal inn i arbeidslivet.

– Vi syns det er viktig å stille opp spesielt for de yngre arbeidstakerne her som skal inn i arbeidslivet for første gang. Det å ha en fast stilling er viktig når man skal etablere seg med hus og hjem, sier Knutsen som ikke er spesielt bekymret for egen fremtid.

– Her og i dag er det ikke for meg selv, men for å være solidarisk for dem det måtte gjelde.

Og en av dem er June Løknes-Linløkken. Hun syns det er viktig å få fast arbeid, og at det ikke blir mer deltidsansettelser.

– Jeg reagere mest på at arbeidsgiverne får økt makt, og vi stiller svakere. Får man ikke faste stillinger, vil man hele tiden stå uten å vite om man står trygt i arbeidslivet.

Streiker for arbeidsmiljøloven. Vadsø var et av svært mange steder i landet hvor man streiket mot endringer i arbeidsmiljøloven som regjeringen ønsker.

I Vadsø trosset mange været for å vise sin misnøye med de endringene regjeringen foreslår i arbeidsmiljøloven.