NRK Meny
Normal

Matchvinner Lehne Olsen: – Lillestrøm er min drømmemotstander

Thomas Lehne Olsen (25) sikret med sin 2–1 scoring tre meget viktig poeng for Gutan i bunnstriden.

Lehne Olsen mål mot lillestrøm

En ekstatisk Thomas Lehne Olsen jubler etter sin avgjørende 2–1 scoring mot Lillestrøm på Alfheim.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter ni kamper uten nettkjenning avsluttet dagens matchvinner Thomas Lehne Olsen endelig sin måltørke.

At den ble avsluttet mot nettopp Lillestrøm var ikke tilfeldig ifølge han selv.

– Ja, det var Lillestrøm jeg scoret mitt siste mål mot også. Jeg tror jeg har scoret mot Lillestrøm i neste hver kamp jeg har spilt. Jeg gjorde det når jeg spilte for Godset også, så det er en drømmemotstander nesten, sier en meget fornøyd Lehne Olsen til NRK.

– Hvordan var følelsen av å endelig score igjen etter en periode nå med måltørke?

– Det var veldig godt å få den, og kunne ta med seg til selvtillit videre. Ikke minst er det utrolig deilig at vi får med oss tre poeng, og kan klatre litt på tabellen. Så det var helt fantastisk, sier 25-åringen.

Lonacric mot Lilestrøm

TIL-keeper Filip Loncaric kunne ikke gjort noe med Lillestrøms scoring, ellers sto kroaten som en levende vegg i TIL-målet.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Matchvinner i mål også

Der TIL hadde Thomas Lehne Olsen til å avgjøre kampen fremover, var det en kroatisk målvakt som var like avgjørende i den andre enden av banen.

Med flere mesterlige redninger, mange av dem på stillingen 1-1, var Filip Loncaric dagens andre helt etter kamslutt på Alfheim.

– Ja, jeg kan ikke si noe annet enn at Lonaric igjen er helt avgjørende. Det er en nærmest prikkfri forestilling fra han. Han er så stabil hver eneste kamp, så jeg er veldig imponert over han, sier TIL-trener Bård Flovik.

– Hva tenker du når han tar frem de redningene han gjør i dag?

– Det forteller meg at keeper-posisjonen er utrolig viktig, og det å satse å ha kvalitet der er helt avgjørende. Vi har en god keeper i Taksdal Kongshavn som dessverre er skadet, og så har vi fått rekruttert Lonaric som viser seg å være en klassespiller. Jeg er utrolig glad på vegne av han, sier Flovik.

Syv poeng ned til nedrykksplass

Etter dagens seier er Gutan oppe på 30 poeng, og en midlertidig 10. plass på tabellen.

Det er nå syv poeng ned til Aalesund – som med en kamp mindre spilt, ligger på nedrykksstreken.

– Jeg føler jo nesten jeg har vært et år i TIL, og vært i nedrykksstriden hele tiden. Vi har gjort mange gode kamper i år, men har savnet litt en jevn strøm av trepoengere. Nå har vi tre på rad her. Om det blir et lite pusterom vet jeg ikke, det er fortsatt mange poeng igjen å spille om, flirer Flovik.

Laster innhold, vennligst vent..