Markerte sin støtte til ofrene i Gaza

Tirsdag markerte palestinere i Alta sin støtte til ofrene i Gaza.

Den palestinske foreningen i Alta viste i dag sin støtte til folket på Gaza.
Israels militæroperasjon mot Hamas har krevd mange sivile liv den siste uken. 
Frustrasjonen blant palestinerne i Alta er stor.

Fra markeringen i Alta sentrum tirsdag ettermiddag.

Nye angrep mellom Israel og Palestina har den siste uken krevd mange ofre.

Antall drepte palestinere på den okkuperte Gazastripen, siden militæroperasjonen mot Hamas startet for en uke siden, har nå økt til 182, ifølge palestinske helsepersonell.

I Alta Sentrum var det i dag en markering for ofrene i Palestina.

Omtrent førti hadde møtt opp. En av initiativtakerne var Adham Banishamsah fra Palestinsk forening i Alta.

– Vi ønsker å sende en melding til Israel om at de må stoppe angrepene og terroren mot Gaza. Det er flere barn og kvinner som blir drept hver dag. Vi ønsker å vise til hele verden at vi er imot dette, sier han.

Markering Alta
Foto: Knut Arne Oseid/NRK

Markering på kort varsel

Selv om markering ble satt i stand på kort varsel er Adham fornøyd over oppmøtet. Han tror det er mange som ønsker å støtte Gaza og Palestina.

Adham er selv fra Palestina og bor til daglig i Alta sammen med sin familie. Nå er hans kone og barn på ferie i Palestina. Det er tøft for Adham at de er så tett på konflikten.

– Jeg klarer ikke å sove om nettene. Jeg tror det hadde vært lettere om jeg hadde vært der. Selv om vi bor på Vestbredden så er det veldig tett på konflikten. Jeg tenker på alle de andre familien i Gaza. De vet ikke når de kan bli bombet. I går var det noen som måtte flytte for huset i nabolaget hadde eksplodert, sier han.

Vil vise at nordmenn støtter Palestina sin sak

Randi Holum hadde tatt turen til Alta sentrum for å vise at nordmenn støtter Palestina sin sak.

– Det vi ser på TV og hører på nyhetene er jo helt forferdelig. Det er jo ikke at vi er imot jøder eller Israel som stat, men det er det Israel gjør mot det Palestinske folk som vi ønsker å markere, sier Holum.

Holum mener det er viktig å ha en slik markering i lokalsamfunnet for å vise at det både er Palestinere her og at de støtter deres sak om at de skal få leve i et fredelig land de også.