NRK Meny
Normal

Væpnet politi pågrep mann etter voldsepisode

En mann er pågrepet, og en kvinne sendt med ambulansebåt til sykehuset i Hammerfest, etter en voldsepisode lørdag ettermiddag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Bergsfjord» i nytt vindu

Politiet mottok melding klokka 15.42 lørdag ettermiddag om at det hadde vært en voldsepisode i Bergsfjord i Loppa kommune i Finnmark.

En kvinne er sendt med ambulansebåt til sykehuset i Hammerfest etter episoden.

Ifølge meldingen skal den mistenkte mannen også ha kommet med trusler.

Bevæpnet politi rykket ut til Bergsfjord, der de pågrep mannen uten dramatikk.

Kom med trusler

– Vi valgte å gå inn med bevæpnede mannskaper ettersom mannen hadde kommet med trusler mot andre gjester på den lokale puben, der han oppholdt seg. Han var også i besittelse av et våpen, og vi valgte derfor å sende mannskaper med våpen fra Hammerfest, sier operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar ved Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Mannen ble pågrepet klokka 20.04 og blir fraktet videre til varetekt i Hammerfest.

Hva vet dere i politiet om tilstanden til den skadde kvinnen?

– Vi vet ikke hvordan det er nå, men det er sannsynligvis ikke livstruende for kvinnen, sier Abuukar.

En familietragedie

En person NRK har snakket med i Bergsfjord opplevde at det var en stor aksjon. Mannen gikk likevel rolig og frivillig med politiet, ombord i et Sea King redningshelikopter.

– Det hele er en familietragedie, sier øyenvitnet.

– Det skjer jo ikke så mye her, så jeg synes det var litt spennende med en så stor aksjon her. Selv om det samtidig er veldig, veldig trist også, sier en annen person som NRK snaskket med i Bergsfjord.

Det lille bygdesamfunnet består av rundt 90-100 personer.

– Vi er nå i gang med etterforskningen av saken og kan for øyeblikket ikke si så mye om hva som har skjedd. Vi avventer å få tatt avhør av den siktede og av den fornærmede, sier operasjonsleder Abuukar lørdag kveld.