NRK Meny
Normal

Mann knivstakk kvinne – tiltalt for drapsforsøk

En mann i Harstad i slutten av 30-årene er tiltalt for drapsforsøk.

Boligblokk på Stangnes i Harstad

Knivstikkingen skjedde i bydelen Stangnes i Harstad.

Foto: Nils Mehren / NRK

Det var 7. desember at en kvinne i 30-årene ble funnet utenfor en boligblokk på Stangnes i Harstad med alvorlige stikkskader.

Kort tid etterpå pågrep politiet en mann i slutten av 30-årene. Den nå tiltalte mannen har sittet varetektsfengslet siden hendelsen i desember.

I tiltalen står det at han slo kvinnen flere ganger i hodet, og deretter stakk/skar henne i halsen med en kniv slik at hun fikk dype og lange kutt.

«Hun mistet ved dette mye bold, og ville formentlig mistet livet uten rask hjelp og medisinsk behandling», står det i tiltalen som er tatt ut av Statsadvokatene i Nordland.

Erkjente hendelsen

Han har forklart at via tolk at kvelden den 7. desember startet som en samtale med kvinnen, der situasjonen utartet og han ble sint. Han beskriver at han «gikk i svart», og at han ikke husker helt hva som skjedde. Likevel husker han at han viftet med noe som kunne være en frukt- eller matkniv.

Han fortalte i fengslingsmøtet at han ikke oppdaget at fornærmede blødde før hun var utenfor leiligheten, og han så blodspor i snøen. Han erkjente dermed de faktiske forholdene rundt hendelsen ved å ha påført kvinnen skade med kniv.

Mannen er opprinnelig fra Tyrkia og har ikke oppholdstillatelse i Norge.

Kripos har bistått Midtre Hålogaland politidistrikt i etterforskning av saken.