Mann (41) siktet for uaktsomt drap etter jaktulykke

En 41 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap, etter at en 26-åring døde i en jaktulykke i Balsfjord tirsdag kveld.

Avsperret område etter jaktulykke i Balsfjord

Jaktulykken som politiet etterforsker skal ha skjedd i området rundt Stormoen, som ligger langs E6 sør for Storsteinnes i Balsfjord.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Det var den 26 år gamle Mads Håvard Larsen fra Storsteinnes i Balsfjord som omkom i jaktulykken, opplyser politiet i en pressemelding.

– Mannen er siktet for uaktsomt drap. Han fortsatt i politiets varetekt og har forklart seg til politiet om hendelsen. Etterforskningen er i en tidlig fase, men politiet har en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

– Var alene

Det var tirsdag kveld at operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk melding om at en mann var skutt under en revejakt inne på området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune.

– Det var siktede selv som varslet politiet, og avdøde ble konstatert død ved ambulansepersonellets ankomst.

Både siktede og avdøde var jegere. Siktede har forklart til politiet at han drev revejakt i området og oppfattet at han var alene på anlegget. Det hele skal ha vært en ulykke, ifølge siktede.

– Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til 26-åringen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt mannen da han skulle felle en rev.

– Vet politiet om mannen trodde det var en rev han skjøt på?

– Ja, han har forklart seg grundig rundt hvilke observasjoner han gjorde og hvilke vurderinger som ble gjort. Og at dette skuddet falt i forbindelse med at han skulle skyte en rev. Utover det ønsker ikke vi å si til media i detalj hva han har forklart.

Vurderer rekonstruksjon

Politiet vil fortsette sin etterforskning i form av avhør, kriminaltekniske undersøkelser og analyser, samt at det gjennomføres rettsmedisinsk obduksjon av avdøde. Området skuddet falt stenges av, og det vil gjøres nye søk. Det er også aktuelt å gjennomføre en rekonstruksjon.

Politiinspektøren sier at videre etterforskning må avklare nærmere det som skjedde, og av hensyn til etterforskningen ønsker politiet å begrense informasjonen som offentliggjøres.

– Det er mye etterforskning som gjenstår. Det er detaljer i saken som vi akkurat nå ikke ønsker å gå ut med, selv om vi har et forholdsvis greit bilde av det som skjedde, sier Lysnes.

– Vet politiet hva avdøde gjorde på stedet?

– Det er ting som etterforskningen vil måtte avklare. Men det kan synes som om vedkommende også var på jakt.