NRK Meny
Normal

Mangler frivillige på Sjakk-OL

Årets sjakk-OL som arrangeres i Tromsø mangler frivillige. I tillegg til å få med seg turneringen, får du hjelp til å snu døgnrytmen, skal vi tro de som allerede har meldt seg.

I morra blir det en storstilt åpningsseremoni av sjakk OL i Skarphallen. Dagen før Tromsø sitt største arrangement noensinne trengs det fortsatt frivillige til å gi en hjelpende hånd.

Det er alt for få som melder seg som frivillige på årets sjakk-OL i Tromsø. Her fra frivillig-kontoret.

– Vi trenger folk til å ta imot alle spillerne som kommer på fredag, det vil bli utrolig mange på formiddagen og ettermiddagen, forteller Marte Gravem Isaksen, frivilligkoordinator for sjakk-OL i Tromsø.

Fikk ikke visum

De som er kledd og skiltet som frivillige på årets sjakk-OL er helt uvurderlige for at arrangementet skal gå rundt. Men dagen før åpningsseremonien skorter det på antallet frivillige.

Behovet for frivillige i siste liten skyldes visumproblemer, som har gjort at flere internasjonale frivillige har måttet trekke seg.

- Det merker vi veldig godt, for dem som for eksempel ville ha tatt ti skift og jobbet alle dagene, vil vi slite med å erstatte, sier Gravem Isaksen.

- Snu døgnrytmen

- For nå ser vi at det går bra, heldigvis, sier Gravem Isaksen.

Alle de som er her jobber kanskje litt mer enn de må, fordi de ønsker at dette skal bli et bra arrangement.

De som allerede er på plass i Tromsø håper de får med seg flere på laget.

- Flere burde jo melde seg, selv om sjakk kanskje ikke er så stort i Norge. Men det er stort rundt om i verden, så det er mange som vil ha glede av at dette blir bra, sier frivillig Sofie Lønning.

Det er Maren Bakkevoll helt enig i.

- Hvis du likevel bare ligger hjemme og sover, så anbefaler jeg at du stiller opp for sjakk-OL og får gjort noe ut av dagen din. Og nå som det nærmer seg skolestart er det jo greit å få tilbake døgnrytmen, sier Bakkevoll.