Månelander ny ungdomsroman

Endre Lund Eriksen.

Endre Lund Eriksen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bodøforfatter Endre Lund Eriksen lanserte nylig sin nyeste roman ”Førstemann som pissa på månen”.

Føler seg produktiv

Det er Bodø-forfatterens niende roman siden han debuterte i 2003 med boka ”Pitbull-Terje går amok”, som han mottok Kulturdepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok for.

-Ja, det er nok høy produktivitet over skrivinga mi, sier Lund Eriksen.

- Men jeg er fulltidsforfatter og det er et privilegium å få gi ut ei bok i året.

Fra pittbull til månen

Filmen om Pitbull-Terje ble filmatisert i 2005 i regi av Arild Frølich. Filmen ble sett av over 200 000 på kino og fikk Amandaprisen for beste barne- og ungdomsfilm

I den nye boka følger han månelandinga til romskipet Apollo 11 og har latt astronauten Buzz Aldrin være hovedperson.

– Jeg ville gjerne finne ut om gutta ombord virkelig var så tøffe som de virket, sier Endre, og lar astronautene få utrykke adskillig tvil om sin kompetanse om bord i denne måneferden som utgis 40 år etter den virkelige turen til månen.

Inspirert etter USA-besøk

Boka om første mann som pissa på månen er bygd på adskillelig research og besøk på romfartssenter i USA, og er tegnet av illustratøren Torill Kove.

Lund Eriksen og Torill Kove er enere på hver sine felt. ”Når de to nå for første gang går sammen om et prosjekt, blir resultatet kjempebra”, skriver en av kritikerne.

”Så langt i år er dette et høydepunkt blant bildebøkene.”

Endre Lund Eriksen forlater Tromsø for et års opphold i Cambridge denne høsten, fordi hans kone skal avslutte sin doktorgrad i samfunnsvitenskap der. Selv har han arbeidsstipend ut 2009.

Neste bok fra Lund Eriksen er nå i sluttfasen, så allerede neste år kan vi se fram til den tiende romanen fra denne suksessrike forfatteren fra nord.