Målselv taper én million på rotet rundt eiendomsskatten

I Målselv er snart halvparten av de 900 klagene på eiendomsskatt ferdigbehandlet. Totalt kan kommunen få rundt én million kroner mindre i inntekter.

Boligfelt i Målselv

Feil høyde på loft og kjellere er blant det Målselv må rette når 900 klager på eiendomsskatten nå behandles.

Foto: Arild Moe / NRK

Det vakte en storm av protester i vinter da mange huseiere i Målselv fikk ei kraftig økning av regninga på eiendomsskatt. Noen opplevde en tredobling. Leder av sakkyndig nemnd, Ole K. Andreassen regner med at all klagebehandlinga er ferdig i oktober.

Mye skyldtes feil ved beregning av verdien på husene; enten at loft og kjellere var målt feil, eller at en garasje ble plassert hos feil huseier.

Etter måneder med storm rundt eiendomsskatten sist vinter satte kommunestyret i Målselv i april ned promillesatsen. Det roet ifølge Andreassen innbyggerne.

Ole K. Andreassen

Ole K. Andreassen leder sakkyndig nemnd i Målselv som har fått mye ekstraarbeid med klagene på eiendomsskatten.

Foto: Arild Moe / NRK

– Med mindre inntekter av eiendomsskatten spises vel opp det som skulle bli merinntekter på grunn av ekstraarbeidet kommunen fikk?

– Når alle klagene er behandlet gir det naturligvis en reduksjon i inntektene i forhold til det som først var beregnet. Hvor stor den blir, er ikke klart. Et stalltips kan være en million kroner, rundt det, sier Andreassen.

Også i Balsfjord er det uro rundt fastsetting av eiendomsskatt. Og ikke minst i Bodø i Nordland. Men kommunene beregner skatten forskjellig.

Les også: