NRK Meny
Normal

Ishavskraft må spare to millioner kroner

Men direktør hos Nord-Norges største kraftleverandør lover å ikke skru opp strømprisen.

Strøm-mast

Nord-Norges største kraftleverandør Ishavskraft må spare to millioner kroner som følge av innføringen av arbeidsgiveravgift i Nord-Troms og Finnmark. Ekstrakostnadene er et betydelig beløp for bedriften.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kraftselskapet Ishavskraft i Alta, får to millioner kroner i ekstrakostnader på grunn av innføringen av arbeidsgiveravgift i Nord-Troms og Finnmark.

– Vi får økte kostnader på omlag to millioner kroner.

Bjarne Sætrum

Direktør i Ishavskraft Bjarne Sætrum håper regjeringen treffer med tiltakene som skal kompensere for det tidligere fritaket fra arbeidsgiveravgifta.

Foto: Ishavskraft

Det sier direktør Bjarne Sætrum kraftselskapet Ishavskraft, som nå må se på hvordan de kan spare dette inn.

Ekstrakostnadene er et betydelig beløp for bedriften.

Nyheten om at også handelen med energi blir berørt avarbeidsgiveravgifta kom overraskende på Sætrum. Nå må de se på hvor de kan spare inn.

– Vi må som før lete med lykt og lupe på hvor vi kan effektivisere driften og skape et bedre resultat. Økte kostnader her betyr at vi må se på alle muligheter, sier Sætrum.

Blir det aktuelt å skru opp prisen?

– Det er helt uaktuelt. Vi er i en konkurransesituasjon som gjør det umulig. Det er to utfall: det ene er lavere resultater og det andre er at vi må kutte i andre kostnader.

Han håper regjeringen treffer med tiltakene som skal kompensere for det tidligere fritaket fra arbeidsgiveravgifta.

– Det er bra at vi får kompenserende tiltak. Ishavskraft treffes kun av fribeløpsordninga, men om det kan bidra til økt fart på bygging og onfrastruktur er det jo bra for alle som bor her oppe.