NRK Meny
Normal

Må hoppe etter Bjørn

Alle de sju kandidatene er nye i topposisjonene. Derfor blir det omtrent som "å hoppe etter Wirkola". Tomrommet etter han Bjørn blir tøff å fylle.

Bjørn Søderholm
Foto: Inger Elin Utsi / NRK

Midt-Finnmark kommunen har tradisjonelt vært en Ap-kommune. Med Søderholm på topp, fikk Høyre ordføreren i to perioder.

- Vi har en ordfører som går ut og prater med folket. Ikke en som bare møter oss hvert fjerde år, sier folk i Porsanger om gammelordføreren.

Ap - Høyre duell

Knut Roger Hanssen får oppgaven med "å hoppe etter....".

Hansen har markert seg en markert talsmann for snøscooterfolket. De er det forholdsvis mange av i Porsanger, men om dette er en sak som fortsatt sikrer Høyre ordførervervet, er mindre sannsynlig.

Ap stiller med Torkjell Johnsen på topp. Partiet hadde en forholdsvis turbulent nominasjon som endte med at en del kvinner trakk seg.

Etter nominasjonen har det vært ganske stille. Hvordan dette påvirker selve valget er uklart. Johnsen er en person som jobber systematisk og som ikke bruker de store ordene som lett blir synlige i mediabildet.

Frp overrasker?

Fremskrittspartiet har hatt god oppslutning i Porsanger.

Fortsetter Frp framgangen på landsbasis, kan dette også gi gevinst for Thorvald Roy Aspenes.

For fire år siden fikk partiet ti prosent av stemmene. Frp kan bli enda større etter dette valget. Et eventuelt mindre Høyre og et større Frp, kan føre til et samarbeid for å sikre en fortsatt borgelig styring.

Økonomi

Porsanger har kommet seg etter at Forsvaret reduserte virksomheten.

Et av de viktigste oppgavene for de folkevalgte er å få økonomien på fote igjen.

Innføringen av eiendomsskatten er et av tiltakene som er innført. Innbyggerne i Lakselv sentrum må betale eiendomsskatt, og dette har det vært mye debatt om. Denne saken kan bli en av de mest sentrale i valgkampen.