NRK Meny
Normal

Lover flere sykkelstativ ved universitetet

Stadig flere sykler til UiT Norges arktiske universitet, noe som har ført til mangel av sykkelstativ. Nå lover Avdeling for bygg- og eiendom bedring i situasjonen.

Syklar

Det fylles opp med sykler utenfor UiT Norges Arktiske Universitet.

Foto: Marie Tefre Birkeland / NRK

1. september innføres parkeringsgebyr for alle som kjører til jobb og studier, og som ønsker å benytte parkeringsplasser på Campus i Tromsø.

Dette fører til at veldig mange velger sykkel som framkomstmiddel. Da blir behovet for sykkelstativ naturligvis større.

Tirsdag 11. august var det semesterstart for studentene ved universitetet. Etter en fadderuke med mange aktiviteter utenfor Campus, var studentene denne uken på plass på lesesaler og forelesninger. Dette fikk sykkelstativene merke. Allerede rundt klokken åtte på mandag morgen skal alle sykkelplassene ha vært i bruk.

Ellen Karoline Dahl

Hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Ellen Karoline Dahl, sier at det må legges til rette for syklister.

Foto: Nils Chr. Fareth

– Både studenter og ansatte er redde for tyveri av sykler. Nå må du for eksempel være tidlig ute for å finne et låsbart sykkelstativ, sier hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Ellen Karoline Dahl til uit.no.

Universitetet har oppfordret elever og ansatte til å sykle, gå eller ta buss. For at dette skal kunne gjennomføres må det legges til rette for det, ifølge Dahl.

– Vi ønsker at flest mulig skal sykle eller gå til jobben fra 1. september når det innføres parkeringsgebyr. Men det må legges til rette for det, sier hun universitetets nettside.

– Vi jobber nå med å gjenbruke en gangbru slik at den kan benyttes som sykkelskur, sier avdelingsleder for bygg- og eiendom, Erland Loso, til nettsiden.

I tillegg vil det ifølge Loso jobbes for å utvide en sykkelparkering midt på universitetsområdet.

– Sykkelparkeringen på Øvre Lysthus vil utvides og gjerdes inn. I tillegg vil vi sette opp kameraovervåking her, sier han.