NRK Meny
Normal

Løpeprinsessa sikret kjempeavtale

Yngvild Kaspersen stiller sterkere enn noen gang når hun skal satse i verdens fjell, etter å inngått avtale med Salomon.

Yngvild Kaspersen

Yngvild Kaspersen fikk sitt gjennombrudd som stiløper i 2015.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Avtalen med Salomon betyr veldig mye for satsingen min. Det gir meg muligheten til å drive med det jeg virkelig elsker; å løpe, utforske nye steder, og dele denne opplevelsen med mennesker som har samme verdier som meg, sier Yngvild Kaspersen.

Den unge løperen fra Tromsø fant talentet sitt i en parkeringstunnel i byen vinteren 2014. 2015-sesongen brukte hun på å etablere seg i verdenseliten i stiløping. Merittene er imponerende.

Kaspersen vant flere konkurranser, og endte opp på andreplass i verdensserien i stiløping. En av de store stjernene i sporten, spanske Kilian Journet, mener Kaspersen er fremtiden.

I løpet av fjorårssesongen var en mulig sponsoravtale med Salomon stadig et tema, uten at Kaspersen har ønsket å bekrefte den. Før nå.

– Akkurat hva som står i avtalen med Salomon, og hva den innebærer, er ikke noe jeg ønsker å gå inn på. Men jeg reiser med laget, og vi bor sammen og gjør egentlig det meste sammen på de ulike arrangementene, nesten som en familie. Vi lærer av hverandre, både når det gjelder løping men også når det gjelder andre ting i livet. Jeg føler at jeg har utviklet meg som både løper og som person etter at jeg innledet samarbeidet.

Skal ta nye steg

Nå er Kaspersen midt i opptreningen til den kommende sesongen. Mye av treningen i forkant foregår på ski, og for tiden er hun i Stryn for å gå randonee.

– Jeg skal delta i en del av de samme løpene som i fjor, og jeg tror det blir spennende å se på om jeg klarer å forbedre noen av tidene mine. I tillegg er det noen nye løp. Nytt i år er at jeg skal prøve meg på en maraton. Så langt har jeg faktisk aldri løpt før.

Fjellmaratonen Zegama-Aizkorri i Spania er faktisk det første løpet hun skal delta i denne sesongen. Videre skal hun blant annet delta i VM, og et par løp på hjemmebane, som Tromsø Skyrace og The Arctic Triple i Lofoten.

Yngvild Kaspersen forserer unnarennet i Grønnåsen lekende lett.