Lokker folk med boligtomter på billigsalg

I Karlsøy kan du nå få deg ferdig opparbeidet boligtomt til den nette sum av 10 000 kroner. – Løp og kjøp, oppfordrer rådmannen.

Hansnes

Karlsøy kommune selger billige tomter. Her kommunesenteret Hansnes.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Lørdag tok Karlsøy kommune i bruk kommersielle grep for å få flere innbyggere. Fram til 1. oktober selges rundt 40 boligtomter for halv pris.

– Vi gjør dette for å få flere til og etablere seg i Karlsøy, sier rådmann Jan Hugo Sørensen til NRK. Salgskampanjen ble politisk godkjent denne uken.

Karlsøy kommune finner man en times kjøretur fra Tromsø. Tomtene som nå er på billigsalg ligger på Ringvassøya, Vannøya og Reinøya. De fleste tomtene er i etablerte boligfelt på Hansnes og Gamnes. Prisene her vil varier mellom 40 000–80 000 kroner.

Men de som vil etablere seg på Vannareid får nærmest tomtene kastet etter seg. Her er prislappen 10 000 kroner. Tilbudene gjelder kun privatpersoner, og maks en tomt per person.

Håper på respons

– Kommunen håper at halv pris på tomter, samt mindre skatt og nedskrivning av studielån siden Karlsøy ligger i Nord-Troms, skal føre til at flere vil se at det er økonomisk store fordeler ved å slå seg ned her, sier rådmannen.

Det er ikke første gang Karlsøy kommune tyr til kampanjer for å lokke til seg nye innbyggere.

I 2015 startet den et pilotprosjekt for boligfinansiering med kommunal garanti for dem som manglet egenkapital.

Tilbudet gikk til alle ansatte i kommunen, og Karlsøy har de siste 10–15 årene vært blant de kommunene i landet som har gitt mest startlån til sine yngre boligetablerere.

– Vi fikk ikke så stor respons på tilbudet som vi ønsket, sier Jan Hugo Sørensen. Han håper derfor at den nye kampanjen med halv pris på tomter skal føre til at flere slår seg ned i den tredje største kommunen i Norge, medregnet havareal.