NRK Meny
Normal

LO advarer mot Ballo som ordfører

LO advarer mot Olav Gunnar Ballo som ny ordfører i Alta. Ballo selv avviser at han står på en alternativ liste til nominasjonsmøtet.

Olav Gunnar Ballo

En ukjent gruppe ønsker at Olav Gunnar Ballo skal bli Altas neste ordfører. I en pressemelding skriver LO Alta at de er svært kritiske til dette.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at de vil svekke et kandidatur som ennå ingen har lansert. Det er jo sånn at det virker mot sin hensikt, man får jo lyst til å stille som ordførerkandidat etter denne pressemeldingen, sier Ballo.

Hør debatten fra dagens Nordpå-sending:

Trekker frem uttalelse fra 2011

En uttalelse i Dagens Næringsliv fra 2011, der Ballo sier at norske arbeidstakere har for sterkt vern, er bakgrunnen for LO Alta sin skepsis til Ballo som ordfører.

– Vi synes det blir vanskelig å samarbeide med Alta Arbeiderparti hvis de har en ordfører som står inne for så sterke meninger som vi er imot, sier leder for LO i Alta, Eva Marie Haugen.

Olav Gunnar Ballo på jobb som lege

Olav Gunnar Ballo har vært representant for SV i 12 år på Stortinget. Nå er han medlem av Arbeiderpartiet og lege i Alta.

Foto: Kai Erik Bull/NRK

Har ikke Ballo som ordførerkandidat

Arbeiderpartiets nominasjonskomite har Monica Nielsen på topp som ordførerkandidat, mens Ballo er satt på 6. plass på listeforslaget til kommunevalget i 2015.
Hvilke flere forslag som kommer og hva utfallet blir vil avgjøres på nominasjonsmøte torsdag 13. november.

– Slik jeg har registrert den prosessen til nå så er det oppslutning om Monica Nielsen det har jo jeg full respekt for. Jeg har ikke lansert meg selv som noen kandidat og har heller ikke blitt spurt av noen andre om å være det heller, sier Ballo.

Eva Marie Haugen i LO bekrefter overfor NRK at de har fått informasjon om en liste der Olav Gunnar Ballo er på topp. Men hun kan ikke si noe mer om forslaget.

LO advarer mot Ballo