Lite synlig, men aktiv

Høyres 2. kandidat til stortingsvalget for Troms kjempet hardt for helikoptrene på Bardufoss. Den kampen tapte hun på Stortinget. Nå står det om å komme inn på tinget.

Regina Alexandrova

Regina Alexandrova forstår at hun virker lite synlig, men sier hun langt fra har gitt opp valgkampen.

Foto: Arild Dag Moe / NRK

I valgkampen har Regina Alexandrova vært lite synlig. Selv innrømmer hun at det kan virke slik, men det betyr ikke at hun ikke står på.

– Det kan godt hende det oppleves slik i forhold til aktiviteter på dagtid, for jeg er jo i full jobb. Jeg jobber jo til klokken halv fire hver dag, slik at aktivitetene mine blir på ettermiddagen og kvelden. Jeg å være aktiv på sosiale medier og med å skrive leserinnlegg. Ha velgerkontakt, prate med folk, stå på stand, det opplever jeg som positivt og veldig viktig, sier hun.

Har ikke gitt opp

Etter de siste meningsmålene kan de se ut som at Høyre-politikeren kan se langt etter stortingsplass når stemmene telles opp, men det er ikke snakk om at hun har gitt opp.

– Det skal en del til å få inn to fra Troms, men det er ingen i Høyre som gir opp før alle stemmer er avlevert og telt opp, konstaterer hun. Det har vært gode målinger i Tromsø og Harstad, men så sliter vi i Midt-Troms. Uansett jobber jeg hver dag for et borgerlig flertall, med Erna som statsminister.

Høyrepolikeren sier sammenhengen med at de sliter i Midt-Troms handler mye om forsvarets langtidsplan og det at Bell-helikoptrene ikke er garantert å bli værende i Bardufoss.

Det er i hvert fall de tilbakemeldingen vi får. Det har vel egentlig vært slik siden langtidsplanen ble lagt frem, sier hun.

Fortsatt uklart for helikoptrene på Bardufoss

Du tapte den saken, har du fått munnkurv i forsvarssaken?

– Nei det har jeg ikke. Det er en sak jeg har jobbet med et år før langtidsplanen ble lagt fram. Har hatt mange møter internt. Møter med statssekretæren, ministeren og departementet. For dette er en sak jeg brenner veldig for. Spesielt i forhold til det trusselbilde vi har. Men jeg vant ikke gjennom den saken, dessverre.

Tverrpolitisk enighet

Mens Regina Alexandrova tapte helikopterkampen har Arbeiderpartiet og ikke minst Senterpartiet vært klare på at helikoptrene skal beholdes på Bardufoss. Noe hun ikke har noe imot.

– Jeg er glad for alle som legger engasjement i å beholde helikoptrene, sier hun. Jeg vet ikke om noen politikere i Troms som ikke ser viktigheten av, eller ønske om, at man skal beholde helikoptrene eller ha helikopterkapasitet i brigaden Så der tror jeg det er tverrpolitisk enighet i Troms. Så gjenstår kampen om å få gjennomslag opp mot sentrale politikere.

Nå på slutten skal du mer aktivt inn i debatter?

Debattene er stort sett på dagtid. Det er derfor jeg ikke har vært noe særlig i debatter. Men jeg skal fortsette å snakke med folk hver eneste dag og være aktiv fra halv fire til jeg legger meg, avslutter hun.