Hopp til innhold

Lite festbråk og masse fiskekaker i Bukta

Buktafestivalen er overstått. Helgen var preget av strålende sol og god stemning, og med et salg av 6000 fiskekaker sier festivalsjefen seg storfornøyd.

Gogol Bordello på Bukta

Gogol Bordello var en av de 33 bandene som opptrådte på Bukta.

Foto: Rune N. Andreassen/NRK

Lasse Lauritz Pettersen

Festivalsjef Lasse Pettersen, er strålende fornøyd etter Buktafestivalen.

Foto: Anders Haugland Pedersen / NRK

– Helt fantastisk! Vi har hatt 33 band som virkelig har levert. En fantastisk stab, fantastiske frivillige, et helt «amazing» publikum og vi har solgt over 6000 fiskekaker, sier Lasse Lauritz Pettersen.

– Med andre ord, det har vært helt vanvittig, legger han til.

Antall billetter solgt er uviktig

Det har vært flere publikummere enn på lenge, forteller festivalsjefen:

– Vi må kanskje tilbake til 2008 for lignende oppslutning. Men når det er sagt så er det viktigste for vår del at det kunstneriske og komfortnivået, altså selve festivalen, er bra, sier Pettersen.

– Det har aldri vært et mål for oss å selge mest mulig billetter, vi vil ha et best mulig arrangement, sier han.

– Det er vel litt morsomt å selge flest mulig billetter også?

– Formålet vårt er ikke å selge mest mulig billetter, men ja, det er klart det er veldig artig at det kommer så mye folk, sier han lattermildt.

Lite fyll og bråk

Bukta 2016

I sjarken kunne du kjøpe velsmakende sjømat.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Politiet nøt også av den gode stemningen på Buktafestivalen.

– Buktafestivalen har hatt fint vær, mye folk og god stemning. Vi har bortvist noen få personer som hadde litt for mye alkohol innabords, men generelt så har det vært lite å ta tak i, sier operasjonsleder Ørjan Hole.

Festivalsjef Pettersen tror folk bare ønsker musikk og stemning:

– Det er veldig lite fyll og veldig lite bråk. Jeg er veldig stolt av at vi har klart å skape et arrangement som først og fremst setter musikken i fokus.

Han skryter spesielt av de mange frivillige som bidrar på festivalen.

– Bukta er forhåpentligvis en unik festivalopplevelse som både er en fin møteplass, men også et sted hvor du får oppleve fantastisk god musikk, prøve nye ølsorter og god mat, sier Pettersen.

Sjømat selger

Buktafestivalens profil er rock, øl og sjømat:

– Vi ønsker at folk skal gå mer på konsert, spise mer sjømat og drikke mer lokalt øl. Vi håper folk lever resten av året med rock, øl og sjømat som en viktig del av livene sine, sier Pettersen.

Festivalsjefen tviler ikke på at fiskekaker nå blir et mer populært element i kostholdet.

– Ja, det er den nordnorske pølse i brød, men vi har solgt mye annet godt også. Jeg tror det har gått 2000 porsjoner med boknafisk og det er virkelig morsomt at vi treffer med matkonseptet vårt.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark