Lene Marlin fikk hederspris for sin åpenhet

Årets Fredrikkepris gikk til Tromsø-sangeren etter at hun i fjor sto fram med sin sterke historie om å ta sitt eget liv.

Fredrikkeprisen

Lene Marlin er tildelt Norske Kvinners Sanitetsforening sin hederspris 2015 for sin åpenhet rundt psykisk helse. Fra venstre generalsekretær Grete Herlofson, Lene Marlin, organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland.

Foto: Per-Åge Eriksen / Fredrikkeprisen

Hedersprisen til Norske Kvinners Sanitetsforening ble i dag delt ut til Lene Marlin i Oslo.

I en pressemelding skriver foreningen at Lene Marlin får prisen fordi «hun på en beundringsverdig måte, fremmet temaet psykisk helse gjennom å fortelle sin egen historie, for å gi håp og være til hjelp for andre».

– Det er viktig å kjenne at noen bryr seg, spesielt i en tid der man føler seg liten. Livet kan være fint, men det kan også være brutalt. Nå mørket kommer kan det være vanskelig å finne veien ut av det, men det er mulig og det er verdt det. Men en trenger håp om at ting kan endre seg, og livet kan bli bedre. Du må bare holde ut litt til, sa Lene Marlin.

«Jeg var helt utslitt. Men jeg hadde forsonet meg med at dette kom til å bli min siste kveld. Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten»

Lene Marlin / Kronikk av Lene Marlin i Aftenposten

Forsøkte å ta sitt liv

Det var i september i fjor at Lene Marlin skrev om sitt selvmordsforsøk i en kronikk i Aftenposten .

Historien fikk enorm oppmerksomhet i både media og sosiale medier, og tilbakemeldingene til Marlin var mange.

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg er så glad for at jeg skrev denne kronikken. Det er ingen tvil om at dette engasjerer mange. Jeg er ekstremt glad for at jeg kan inspirere andre til å prate om disse tingene, sa hun til NRK.

Fredrikkeprisen

Lene Marlin etter å ha mottatt prisen på scenen i Det Norske Teateret.

Foto: Per-Åge Eriksen

I kronikken skriver hun om den vanskelige tiden som ung og suksessfull musiker, om presset og de vonde tankene.

Ga prispengene til arbeid for barn og unge

Prisen Marlin mottok besto av en skulptur av Fredrikke Marie Qvam, grunnleggeren av Norske Kvinners Sanitetsforening, samt en diplom på hundre-tusen kroner. Lene Marlin valgte å gi pengene tilbake til Sanitetsforeningens arbeid med barn og unge.

Les også: Fikk pris for sin åpenhet - Troms
Les også: Lene Marlin om reaksjoner - NRK - Kultur og underholdning