Leketøyskonsert

Mahler Chamber Orchestra tok den helt ut under festspillåpningen i Harstad.

Mahler Chamber Orchestra

Tenk deg leketøysinstrumenter, disharmonier... ja rett og slett kalkulert falskspill.

Dirigenten selv kaster seg ut i....ikke akkurat skjønnsang, i eget verk om selveste Frankenstein. Ja, ikke bare Frankenstein, vi møte også James Bond, John Wayne, Superman, Batman og Robin og andre superhelter.

Her måtte de utsøkte unge talentene fra hele verden, som utgjør Mahler Chamber Orcestra spille på intrumenter de skjelden bruker. Lydslynger, lekesaksofon og andre lydsaker som barn ellers bruker.

HK Gruber

Publikum i storsalen i Harstad kulturhus visste ikke helt om de skulle le eller gråte av stykket Frankenstein. Det er skrevet av dirigenten HK Gruber som en humoreske for å ta rotta på de som bestemmer uten folkets makt.

-Vi har hatt for mange diktatorer både i Tyskland og i Østerike, sa han før de la i vei i dette morsomme, men alvorlige stykke musikk.

Det kunne ikke bli annet enn trampeklapp, for hvor ofte ser du selv dirigenten synge eller resiterer solopartiene, samtidig som han dirigerer orkesteret og selv spiller leketøysinstrument. Fantastisk artig. Hvem sier vel at klassisk musikk bare må være seriøst??