Lei mediemaset

- Jeg snakker ikke med sladderpressen, de er ikke interessert i yrket mitt, bare hvem jeg er sammen med. Sier Mikael Persbrandt i et åpenhjertig intervju med NRK.

Hør intervjuet med Persbrandt

 

 

Mikael Persbrandt er endelig på plass i Filmcamp
Foto: Rubicon

 

42-åringen er for tiden i Målselv i Troms, der han er med på innspillingen av Nils Gaups film om Kautokeino-opprøret i 1852.

Persbrandt er en omdiskutert herremann, og skapet nye overskrifter da han ikke dukket opp på pressekonferansen i forbindelse med filminnspillingen sist helg.

Lei av mediemaset

Og i dagene etter har han ikke latt seg intervjue av media - før nå. Persbrandt er nemlig lei av at pressen kun fokuserer på privatlivet.

- Jeg snakker ikke med sladderpressen, de er ikke interessert i mitt yrke, men bare hvem jeg er sammen med.

 - Jeg har levd med mediemaset i mange år. Jeg prater med deg fordi du er en seriøs journalist som jobber for en god redaksjon, sier Persbrandt i det han setter seg ned sammen med NRKs kulturreporter i nord, Elisabeth Brun.

Ifølge Persbrandt er han i Målselv for å bruke den plagsomme kjendisstatusen til noe positivt. Han synes det er fint å få være med på innspillingen av Kautokeino-filmen, som han mener belyser et tema som skammelig nok ikke har vært satt fokus på tidligere.

- Det er bra at Nils Gaup gjør det nå.

Mikael Persbrandt blir instruert av Nils Gaup.
Foto: Rubicon

Spritbaron

I filmen om Kautokeino-oppgjøret spiller Persbrandt en spritbaron, en mann med gode intensjoner, men hvis handlinger får tragiske konsekvenser for den samiske befolkningen.

- Vi har en befolkning som lever i den nordlige delen av norden som har en historie som ikke er fullt ut fortalt, og det er synd. Det er viktig at denne saken blir kjent, og jeg er glad for å få være med, sier svensken, som mener det er flere temaer i nordisk historie som fortjener å bli filmatisert.

- Vi har en ganske merkelig statlig finansieringspolitik, spesielt i Sverige, som går ut på at det blir mindre og mindre penger til kvalitetsfilmer. De som bestemmer satser på kjente, enkle filmer til et ungt publikum, dessverre. Kulturen er viktig, og kulturen fortjener mer penger, slutter Mikael Persbrandt.

Filmen om Kautokeino-opprøret skal være premiéreklar høsten 2007.