Lei av illojale partikolleger

Ballo mener at NSR utnytter en misforstått snillisme i SV.

Olav Gunnar Ballo

Olav Gunnar Ballo fra SV reagerer på at partikolleger stiller til sametingsvalg for NSR.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Onsdag gikk førstekandidat for Alta-SV ved sametingsvalget, Tommy Berg, ut og karakteriserte partikollegene Elin Henriksen og Hallgeir Strifeldt som illojale. Årsaken er at de to stiller til valg for NSR i det kommende sametingsvalget samtidig som de er medlemmer i SV.

– Alle skjønner problemet når vi muligens møtes på hver sin side av bordet i viktige saker, sa Berg til Altaposten.no på onsdag.

– Bare i SV

Nå får han støtte fra stortingsrepresentant og SV-veteran, Olav Gunnar Ballo.

– At våre egne medlemmer representerer andre partier har vært et problem så lenge jeg har sittet på Stortinget. Det er ingen andre politiske partier som godtar at egne medlemmer representerer andre partier.

–Det er en uholdbar situasjon og jeg synes det sier sitt når man må forklare de dette gjelder hvorfor dette er et problem for hele organisasjonen, sier Olav Gunnar Ballo til Altaposten.no torsdag.

– Kan ikke godta doble medlemskap

Han mener NSR utnytter det han kaller en misforstått snillisme innad i SV, og at partiet nå må ta et klart standpunkt ovenfor medlemmer som representerer to partier samtidig.

- Dette handler om en sak og et stort problem som ledelsen i partiet må gjøre noe med. Vi kan ikke godta doble medlemskap lenger, sier Olav Gunnar Ballo til Altaposten.no.