NRK Meny
Normal

Legger ikke ned noen videregående skoler i Troms

Fylkesrådet i Troms har valgt å ikke legge ned noen av de videregående skolene i fylket, til tross for store innsparingsbehov.

Fylkeshuset i Tromsø
Foto: NRK

I en pressemelding skriver fylkesrådet at de har valgt å prioritere å beholde et forsvarlig regionalt VGS-tilbud i Troms.

– Dette er slett ikke enkelt, men etter en grundig prosess har vi fått til en langt bedre tilbudsstruktur enn jeg hadde våget å håpe på etter fjorårets skolesak, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V) i pressemeldingen.

Det var i fjor høst det ble kjent at flere videregående skoler i Troms sto i fare for å bli nedlagt. Blant annet var det snakk om Nord-Troms videregående skole på Skjervøy. Rå videregående skole i Kvæfjord og Nordkjosbotn videregående skole.

Det ble også sagt at det maks skulle være tre videregående skoler i Tromsø. I tillegg ble flere konkrete linjer foreslått nedlagt.

Bakgrunnen for dette var at Troms fylkeskommune måtte spare penger, og regnet med å spare 50 millioner kroner i året dersom alle kuttene ble gjennomført.

Selv om fylkesrådet ikke legger ned noen skoler, vil det bli kutt i enkelte linjer, blant annet legges linjen for Naturbruk på Rå videregående ned.

Fylkeskommunen skal spare til sammen 37 millioner kroner på de videregående skolene i 2015.

Slik skal pengene spares:

  • Tilbudsstruktur 8,5 mill. kr
  • Skolenes innspill til driftsreduksjon 14,5 mill. kr
  • Tilleggsnedtrekk utdanningsetaten og skoler 4,5 mill. kr
  • Omorganisering Spesialundervisning/utsettelse av tiltak 9,5 mill. kr

Skolesaken sluttbehandles i Fylkestinget i midten av juni og får virkning fra 2015.

Saken oppdateres