NRK Meny
Normal

Latviske Edijs slipper å sove på flyplassen

Latviske Edijs Borops har fått hotellrom, men vet ennå ikke når han kan reise hjem fra Tromsø.

edijs

Edijs Borops fikk både frukt og kaffe fra snille damer som forbarmet seg over ham mens han ventet på flyplassen.

Foto: Tove Jensen / NRK

– Nå er alt ganske fint. Flyselskapet har gitt meg papirer så jeg skal få både taxi og hotellovernatting. Men når jeg får fly til Latvia vet jeg ikke. Jeg fikk vite at jeg kanskje ikke får plass på fly før neste uke, sier Edijs Borops.

Da han møtte opp på flyplassen i Tromsø onsdag morgen for å fly hjem til Riga, visste han ingenting om streiken i flyselskapet Norwegian.

Han hadde ikke penger til nye flybilletter, og var red for at han måtte overnatte på flyplassen. Etter noen timers venting løste det seg for Borops, som også hadde fått hjelp av noen hjelpsomme damer.

– De kom bort til meg med både frukt og kaffe, sier Borop.

Tilbud om husly

Etter at NRK skrev om Edijs sine problemer har vi også blitt kontaktet av privatpersoner som gjerne ville hjelpe med husly.

Men selv om mye er ordnet opp i, håper Borops at han ikke må bli en ekstra uke i Tromsø. Jo flere dager han er borte fra bedriften sin i Latvia, jo mer penger taper han.

– Men jeg slipper i alle fall å sove på flyplassen.

Onsdag ble streiken i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway trappet opp, og rundt 650 piloter er nå tatt ut i streik. Dette har ført til at Norwegian har kansellert alle avganger i Skandinavia.

Frykter ikke kaos

Fra Tromsø lufthavn er det fem flyvninger som er kansellert. Dermed rammes mellom 600 og 700 passasjerer.

– Muligheten deres er å reise med andre flyselskaper, dersom de har ledig plass. Eller de kan vente til senere. Beskjeden fra Norwegian er at folk tar kontakt med dem, sier lufthavnsjef i Tromsø, Jonny Andersen til NRK.

Han sier at Avinor ikke venter kaos på flyplassen, og at folk flest får ordnet nye billetter. Andersen sier at den største utfordringen blir å gi passasjerene nødvendig informasjon.

– Både om situasjonen og om hvor de skal henvende seg, sier han.