NRK Meny
Normal

Lars Monsen blir sjakk-ambassadør

Lars Monsen blir en av flere ambassadører for sjakk-OL i Tromsø i 2014.

Lars Monsen

Lars Monsen deltok også under årets Finnmarksløp.

Foto: Erik Lieungh

– Jeg gleder meg. Sjakk-OL er utrolig store greier og det er helt utrolig at Norge har verdenseneren i Magnus Carlsen. Dette er virkelig en happening, sier Lars Monsen, i en pressemelding som Sjakk-OL har sendt ut.

I 2014 skal sjakk-OL arrangeres i Tromsø. 1400 spillere fra 150 land vil konkurrere under mesterskapet.

Selv om Monsen er mest kjent for sine opplevelser i villmarrken og bak hundesleden, er han en habil sjakkspiller.

Elsker lange partier

Som barn vant han oslomesterskapet for aldersbestemte klasser. De siste årene har han funnet tilbake til sjakken, og deltatt på to landsturneringer.

– Jeg elsker lange partier der jeg spiller tålmodig og sliter ut motstanderen og vinner på det. Min taktikk kan ofte være at jeg er defensiv i starten og la lar motstanderen gjorde feil, og da går jeg over til en mer aggressiv spillestil, sier Monsen.

16 ambassadører

– Vi er svært glad for å ha Lars Monsen med på laget vårt. Lars er en meget habil sjakkspiller med bred appell som forbilde både til ung som til gammel. Han kan også sammenlignes med våre verdier; Smart, leken og varm. sier Børge Robertsen daglig leder for sjakk-OL.

Sjakk-OL i Tromsø får til sammen 16 ambassadører. «Antallet 16 er fordi dette representerer antall brikker hver spiller disponerer og symbolikken i dette er at de spiller på lag med sjakk-OL,» står det i pressemeldingen.

Sigurd Rushfeldt og verdensmester Magnus Carlsen er blant de ambassadørene som allered er navngitt.