– Sjakkspillere vil ankomme nærmest mulig kampstart

Dette gjorde at sjakk-OL ble en nær en halvtime forsinket. Årsaken: spillerne kom seg ikke inn på arenaen – de sto i kø utenfor.

Sjakk

– Sjakkspillere har, som andre idrettsutøvere, lyst til å ankomme tettest mulig opp mot kampstart, sier pressetalsmann Morgan Lillegård.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Spillerinngangen til sjakk-OL klarte ikke å ta unna for trykket av deltakere som skulle inn. Det gjorde at kampene ble utsatt med 25 minutter.

– Sjakkspillere har, som andre idrettsutøvere, lyst til å ankomme tettest mulig opp mot kampstart, sier pressetalsmann Morgan Lillegård.

Nrk.no sin reporter på stedet, Mads Nyborg Støstad, forteller om lange køer allerede en halvtime før oppmøte. Spillerne fortsatte å ankomme når klokka begynte å nærme seg 15.00.

Vesker skapte problemer

Årsaken til køen er at alle må gjennom sikkerhetskontroll før de kan gå inn på arenaen. Lillegård sier at spillernes accessoirer stakk kjepper i hjulene for sikkerhetsfolkene.

– Vi hadde oppfordret sjakkspillerne til å ikke ta med seg mobiler og vesker og lignende ting, men det var veldig mange som hadde gjort det likevel, sier Lillegård.

Ikke uvanlig

Ifølge Lillegård er det ikke uvanlig at sjakk-OL blir forsinket.

– Det vi opplevde nå har vi opplevd under veldig mange sjakk-olympiader. Det skjedde i Istanbul også, sier han.

Det kan reporter Støstad bekrefte.

– De internasjonale sjakk-journalistene ser ikke ut til å være særlig overrasket, sier han.

Ventetid for resten

Støstad sier at arrangørene forsøkte å «true» spillerne med at de måtte komme en halvtime før, men det var det få som hørte på.

De norske spillerne ville ikke uttale seg om saken, men var ikke fornøyde med at de som kom tidsnok ble nødt til å vente så lenge.