Lager elektronisk popmusikk i verdensklasse

Fra et lite studio i Vadsø lager artisten Arcane Station elektronisk popmusikk helt i verdensklasse.

Arcane Station

Fra en liten hytte i hagen lager Arcane Station sin elektroniske.

Foto: Knut Åserud

Med platekontrakt og spilletid på de nasjonale spillelistene i NRK P3 og P1 er Thomas Pettersen, med artistnavnet Arcane Station, strålende fornøyd.

– Det er jo helt fantastisk. Det å komme seg inn på spillelistene både på NRK P3 og P1 på aller første forsøk er enormt, sier Thomas Pettersen.

På debutsingelen «Make me a bird» samarbeider Thomas Pettersen med Marianne Fossli Hekkilæ, en 17 år gammel singer/songwriter, også bosatt i Vadsø.

Studio i en hytte i hagen

En liten hytte i hagen fungerer som studio. Her lager Thomas Pettersen sin elektroniske popmusikk som blir lagt merke til, også for sin gode lydkvalitet og produksjon.

Studioet minner mer om et lite øvingsrom, fylt opp med elektroniske pianoer og gitarer. En stor datamaskin gjør jobben når musikken skal spilles inn.

Thomas Pettersen forteller at det kjennes godt å få de gode tilbakemeldingene.

Det er gøy å få anerkjennelse for noe man tror på selv.

Artist i mange år

Thomas Pettersen har drevet med musikk i mange år. Men artistlivet fikk en pause da han flyttet til Vadsø og fikk fast jobb og etter hvert også familie.

– Jeg hadde gitt opp håpet om å bli en artist som får spilletid på de store radiokanalene, men sånn er kanskje livet, det kommer når man minst venter det.

Marianne Fossli Hekkilæ

Marianne Fossli Hekkilæ får mye skryt for sin særegne stemme.

Foto: Rino Engdal

Ingen artistnykker

Vokalist og samarbeidspartner på debut-låta, Marianne Fossli Hekkilæ, er bare 17 år. Hennes hverdag er først og fremst på Vadsø videregående skole.

Rundt bordet i skolekantina har de fleste fått med seg den store nyheten, men Marianne har ingen artist-nykker av den grunn.

– Jeg er overraket over den positive responsen. Men dette er jo kjempegøy.

Marianne Fossli Hekkilæ har all grunn til å være fornøyd. Det er ikke lett å komme inn på de nasjonale spillelistene i NRK, sier Sola Johnsen som er musikkprodusent for de tre nordligste NRK-kontorene.

Han har også tro på at «Make me a bird» kan bli en «hit» som kan leve lenge på spillelistene.

Les mer om musikken på NRK P3 her

Hør låta "Make me a bird" her